Räikkönen till F1: ”Det vore en bra idé”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Finländaren kan ta över Webbers sits 2011

Foto: Lars Hedelin
Kimi Räikkönen var väldigt påpassad under sin debut i rally-VM.

Kimi Räikkönen kör F1 2011.

För Red Bull.

– Det vore en riktigt bra lösning, säger Red Bulls teamchef Christian Horner.

F1-världsmästaren Kimi Räikkönen kör nu rally-VM för Citroën och sponsorn som har gjort det möjligt heter Red Bull.

Nu skriver tyska Bild att finländaren är på väg tillbaka till Formel 1. Bara tre månader efter det att han lämnade F1-världen ska han vara aktuell för Red Bull och tanken är att han ska ta över Mark Webbers sits 2011, eftersom dennes kontrakt går ut efter säsongen.

– Det vore en riktigt bra lösning. Men just nu koncentrerar vi oss på de aktuella förarna, säger Red Bulls teamchef Christian Horner till tyska Bild.

Red Bull är intresserade

Redan för två veckor sedan, inför finländarens WRC-debut i Sverige, luftade Red Bulls motorkonsulent Helmut Marko samma idé.

– Han har ett kontrakt med Red Bull och vi får se hur saker och ting utvecklar sig. Vi är en stor familj inom Red Bull, där är det mesta möjligt, säger Helmut Marko till Motorsporttotal.

Det skulle betyda att Kimi Räikkönen i så fall blir teamkompis med Sebastian Vettel och finländaren som sagt att han bara vill köra F1 med en vinnande bil hamnar då i teamet som var VM-tvåa 2009.

– Vi får se hur det går för honom i rally-VM, vad han känner för efter säsongen. Men det är absolut ingen dum idé, om jag uttrycker mig så, säger Helmut Marko.

Kimi Räikkönen själv har inte velat prata om Formel 1 utan koncentrerar sig nu enbart på rally-VM där nästa deltävling körs i Mexiko den 5-7 mars.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1