Annas Motorlista

Pole position

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1) Jacques Villenuve

Världsmästaren från 1997 är på väg tillbaka. Enligt uppgifter i Tyskland är han överens med Stefan GP - det team som tagit över Toyotas F1-satsning, men ännu inte har någon startplats.

2) Tom Söderström

Den unge svensken var tvåa vid två lopp i MX1 i Lommel, trea totalt och han slog flera VM-förare. Bland annat Steve Ramon och Ken de Dycker. Snygga skalper någon månad innan VM startar.

3) Zoran Stefanovic

Nästa vecka ska Stefan GP presentera sin bil (den som de köpt från Toyota) och sina förare, samt göra de första testerna. Teamet är i fas för att få en plats i F1 2010.

4) Simon Long

Chef för WRC-promotorn North One som vill ha 14 eller 15 VM-lopp 2011. Han påpekar att man vill ta bort rotationen i kalendern och ta tillbaka en klassiker som Monte Carlo. Dessutom finns det en chans att det blir två vinterrallyn. Både Sverige och Norge kan få en plats.

5) P-G Andersson

WRC-segraren Mikko Hirvonen får ursäkta, men den förare som imponerade mest under Svenska rallyt var P-G Andersson. Han vann sin klass, SWRC, överlägset.

6) Marcus Grönholm

Malcom Wilson vill gärna att finländaren ska komma tillbaka till Ford och WRC och sponsorn Mattias Therman skulle stötta ett sådant samarbete. Men frågan är vad Grönholm själv vill, hittills har han bara sagt:

- Vänta lite så får vi se.

7) Mattias Ekström

Är på väg mot sitt tionde år i DTM. I fabriksteamet ska han i år köra tillsammans med den regerande mästaren Timo Scheider, Martin Tomczyk, Oliver Jarvis och rookien Miquel Molina, 21, från Spanien.

8) Nasser Al-Attiyah

Efter succén med Volkswagen i Dakar byter han nu bil. Han har fått en styrning hos Rene George Rally Sport, Belgien, en Skoda Fabia Super2000.

9) David Coulthard

Han har testat DTM för Mercedes, men det är osäkert om det blir något samarbete eller om det bara var en kul grej.

- Det är en fantastisk erfarenhet, kommenterar de före detta F1-föraren.

10) Gabriele Tarquini

Titelförsvararen och hans kolleger Tom Coronel, Jordi Gené och Tiago Monteiro ska köra för det spanska SR-stallet i WTCC. De ska köra SEAT-TDI.

Motorstopp

USF1 och Campos

Båda teamen har problem med ekonomin. USF1 har inte heller någon bil, Campos har i alla fall ett kontrakt på ett chassi från Dallara. Nu har företrädare för de båda teamen träffats i London och det pratas om att de både stallen gör gemensam sak och bildar ett team. Det skulle öppna för Stefan GP som också kan få en plats i F1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM