”Jag har blivit anklagad för att vara partisk”

SPORTBLADET

Damon Hill kritiseras för beslutet att straffa Schumi

Foto: Så här såg det ut 1994 när Michael Schumacher vann Spaniens GP och Damon Hill var tvåa. De båda förarna hade flera intensiva duster innan Hill avslutade sin karriär.

Forne F1-föraren Damon Hill har hamnat mitt i kontroversen mellan Michael Schumacher och Fernando Alonso efter den omtalade omkörningen vid Monacos GP.

– Jag har redan fått flera svidande mejl som anklagar mig för att vara partisk, säger Hill till Daily Express.

Foto: Damon Hill har hamnat i blåsväder efter beslutet att bestraffa Michael Schumachers omkörning i Monacos GP.

Damon Hill, som under sin aktiva karriär som F1-förare hade flera duster med Michael Schumacher, var inkallad som steward vid Monacos GP.

Tillsammans med tävlingsledningen ingick Hill i den panel som granskade Schumachers omkörning av Alonso och dömde honom till 20 sekunders tidstillägg, eftersom omkörningen inte var korrekt enligt reglementet. Efter detta domslut har Hill fått flera mejl som anklagat honom för att han fortfarande har ett horn i sidan till sin forne konkurrent.

Agerade korrekt

– Jag vet att de flesta kommer att tro mig när jag säger att jag agerade korrekt när beslutet fattades, men jag har redan fått flera svidande mejl som anklagar mig för att vara partisk. Kanske vore det bättre om vi förare fungerade som konsulter till funktionärerna, i stället för att vi själva är funktionärer. Min expertis har jag ju som förare, inte som uttolkare av reglementet, säger Hill till Daily Express.

– Jag kände mig obekväm med att vara där som en fullvärdig FIA-representant och en del av den känslan berodde på att jag skulle bedöma en racingincident som involverade Michael Schumacher. Han gav mig definitivt ett föraktfullt leende när han kom in i funktionärsrummet, säger Damon Hill.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1