Motorsport

Kimi Räikkönen tappade 20 minuter

Av: 

Johanna Mörtberg

SPORTBLADET

Fastnade i snödriva på SS6

Kimi Räikköne fastnade i en snödriva på SS6 och förlorade mycket tid.
Kimi Räikköne fastnade i en snödriva på SS6 och förlorade mycket tid.

Det blev stort manfall på SS6, Kimi Räikkönen tappade över 20 minuter sedan han fastnat i en snödriva och Marcus Grönholm tappade 12 minuter sedan han drabbats av elfel på samma sträcka.

Efter SS6 ligger Mikko Hirvonen fortfarande i ledningen, 5,1 sekunder före Sébastien Loeb. Hirvonens stallkamrat Jari-Matti Latvala har fått upp farten, Fordföraren var snabbast på sträckan och slog Loeb med 4,7 sekunder.

En som hade kraftiga problem på sträckan var Marcus Grönholm som tappade 12,5 minuter efter att ha drabbats av elfel. Grönholm tog sig dock i mål på sträckan men rasade rejält i resultatlistan. Han var inte den ende som drabbades av problem på SS6.

Traktor fick ta loss Kimi

Kimi Räikkönen fastnade också rejält på sträckan, enligt Sveriges Radio satt Räikkönen fast så illa att man måste försöka få loss hans bil med en traktor. Men finländaren har tagit sig i mål på sträckan, 26 minuter och 20 sekunder långsammare än Latvala som alltså var snabbast.

Petter Solberg som tappade mycket redan på SS5 förlorade bakspoilern och har det mycket besvärligt. Men norrmannen ger inte upp.

– Det går inte att köra fort utan spoiler, bilen bara sladdar, säger Solberg till Sveriges Radio, men norrmannen lovar publiken att köra även imorgon.

P-G drygar ut ledningen

P-G Andersson har tagit en ny sträckseger och utökar sin ledning, medan Patrik Sandell har det fortsatt tungt. Andersson leder med nästan en minut och Sandell är fortfarande fyra, 2 minuter och 24 sekunder efter P-G.

I PWRC är det knallhårt om ledningen, Gröndal vann SS6 och är nu bara 1,7 sekudner bakom Patrik Flodin.

– Det går okej, men hjulen fram tar stryk. Vi har sparat lite och har två nya däck till nästa sträcka, säger Flodins kartläsare Göran Bergsten i ett uttalande på Flodins webbplats.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally