VM-stjärnor bestulna under ligamatch

SPORTBLADET

”Fullt kaos efter matchen”

Mitt under Superligamatchen mellan Caperiotäby och Helsingborg länsades Caperiotäbys omklädningsrum.

Såväl mobiler som bilnycklar och kontanter försvann:

– Vi har blivit rånade på allt egentligen, det var fullt kaos efter matchen, säger tränaren Magnus Jäderlund.

Foto: Rickie Hyvärinen

Inför den tredje perioden upptäcktes inbrottet i Caperiotäbys omklädningsrum. De flesta av spelarna drabbades och det var kaosartat inför den sista perioden. En period som Caperiotäby förlorade med 1-2. Matchen förlorades med 3-6. Men det berodde inte på stölden, säger tränaren Magnus Jäderlund till Innebandymagazinet:

- Killarna tog det olika, en del var helt skärrade men Rickie (Hyvärinen) bara garvade och sa att vi skulle gå ut och vinna matchen. Jag tycker att grabbarna var proffsiga trots det som hände och vi skyller absolut inte förlusten på stölderna.

Jäderlund säger också till Innebandymagazinet att han har gott hopp om att tjuvarna ska hittas:

- Jag såg att det smög runt några killar i den första pausen men vi är ganska säkra på att tjuvarna finns på bild eftersom matchen var filmad med flera kameror, både mot planen och delvis mot läktaren.

Caperiotäby, med VM-stjärnor som Rasmus Sundstedt och Rickie Hyvärinen, har även spelmässigt haft en tung höst. Vårens SM-finalist har inte hittat formen och efter 3-6 mot Helsingborg i går ligger Caperiotäby kvar på sjunde plats, med samma poäng som Helsingborg på nionde plats under slutspelsstrecket.

- Helsingborg spelade mycket disiplinerat och dom gjorde det jävligt bra. De spelade smart även om vi hade bra tryck på dem, säger Magnus Jäderlund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy