Västerås vassast i annandagsderby

SPORTBLADET

”Snällare än jag förväntat”

Västerås SK vann derbyt mot Tillberga med 4–2 inför annandagens högsta publiksiffra, 5 666 åskådare.

– Skönt. Vi lyckades hantera pressen på bra sätt, sade Västerås tränare Andreas Westman.

Det klassiska hälsingederbyt mellan Bollnäs och Edsbyn ställdes in efter snöoväder.

När Tillberga tog emot Västerås hade elva spelare i hemmalaget tidigare haft VSK som klubbadress. Det var läge för att laddat möte. Och visst blev Tillbergas spelande tränare Pelle Fosshaug riktigt irriterad på domaren när VSK fick straff, som gav 1–0.

– Det blev en snällare match än jag förväntat. Vi hade sagt innan att det var viktigt att vi koncentrerade oss på vårt spel, det är så man vinner matcher, och samtidigt passade på att njuta av den härliga inramningen, sade VSK-tränaren Westman.

– Vi lyckades bra med det vi sagt innan. Vår koncentration var avgörande ihop med att vi lyckades sätta två viktiga hörnmål (2–1 och 4–2). Serien är så jämn att alla segrar är viktiga, fortsatte han.

Serieledande Sandviken hamnade i brygga hemma mot Broberg. Gästerna ledde 3–1 och var ett klockrent stolpskott från 4–1 i första halvlek. Sandviken vaknade till, kom upp till 4–4 i paus och satte sedan högsta fart i början av andra. Tre mål på knappa sju minuter avgjorde och Sandviken vann till slut med 9–6.

– Vi vann, då ska man kanske inte klaga. Men det känns ändå som att hela laget är inne i en liten svacka, fysiskt sett. Det känns som det finns lite mer att ta av, sade Sandvikens Misja Svesjnikov till SVT.

Villa vände 1–2 till seger 4–3 borta mot Kungälv. David Karlsson satte Villas tre avslutande mål och visade att han konkurrerar om en plats i VM-laget.

Vetlanda besegrade Vänersborg 3–2. I andra halvlek brände Vetlanda en straff, Vänersborg två.

Prestigemötet mellan Bollnäs och Edsbyn ställdes in på grund av snö.

– Det känns åt helvete. Men det kom två decimeter nysnö på förmiddagen och det var omöjligt att spela. Så här är det när man inte har en hall, sade Bollnäs sportchef Sören Persson.

Nytt speldatum är inte bestämt. Bollnäs vill spela den 4 januari, två dagar innan lagen möts i Edsbyn.

Även matchen Boltic–Sirius ställdes in då det upptäcktes stora sprickor i isen på Tingvalla.

Haparandatornio slog Hammarby med 6–4.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy