”Han vände sig om och bara svingade”

SPORTBLADET

AIK:s lagkapten anmäls efter överfall

Foto: TV4 Sport

AIK:s lagkapten Patrik Edgren kände en klubba i ryggen i gårdagens match.

Då vände han sig och slog Sirius Jonas Berggren, sittandes i avbytarbåset, rakt över ansiktet.

– Det var inte snyggt och absolut inte av en kapten. Vi diskuterade det efteråt och kommer att göra en anmälan, säger Sirius tränare Lars Jedheim till Sportbladet.

Jonas Berggren satt och vilade ut när han, enligt egen utsago, kom åt Patrik Edgren med sin klubba. AIK:s lagkapten svarade med att vända sig och dra till Sirius-spelaren i ansiktet med sin klubba.

”Absolut inte snyggt”

– Jag råkade av misstag komma åt honom lite lätt och då bara vände han sig om och vevade, säger Berggren.

Domaren såg inte smällen och förseelsen gick ostraffad förbi, trots kraftiga protester från Sirius-båset. Men nu säger klubben att de kommer att anmäla Edgren till förbundet.

”Ska vara en förebild”

– Det är klart att du inte ska slå en klubba i ansiktet på en som sitter på bänken. Det är absolut inte snyggt och definitivt inte av en lagkapten. Han ska alltid föregå med gott exempel och vara en förebild, säger tränaren Lars Jedheim

– Vi diskuterade det efteråt och kommer att göra en anmälan.

Patrik Edgren själv är ångerfull.

”Onödigt från min sida”

– Det är onödigt från min sida att reagera som jag gjorde. Men det fanns aldrig någon mening att träffa spelaren. Jag ville bara få bort hans klubba från mig själv.

Hur ser du på anmälan?

– Jag har inte hunnit tänka på det. Men det är klart att jag hade kunnat få bort den klubban på ett annat sätt än med min egen klubba. Men det blev som det blev. Det är onödigt kan man säga.

Sirius stod för en stor skräll när de vann matchen med 5-1.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy