Stjärnspäckat i Båstad

SPORTBLADET

Sju topp 30-spelare kommer

Robin Söderling kommer inte att sakna namnkunnigt motstånd i Swedish Open.

Rena stjärnfallet är att vänta över Båstad i sommar.

– Det blir det bästa startfältet någonsin, säger tävlingsledaren Thomas Johansson.

Inte mindre än sju av spelarna som är klara för årets tävling hör hemma på topp 30 – Robin Söderling, Fernando Verdasco, David Ferrer, Fernando Gonzalez, Tommy Robredo, Jürgen Melzer och Juan Monaco.

– Vi är otroligt glada och stolta över att kunna presentera det här startfältet. Det visar hur omtyckt Swedish Open är på ATP-touren, säger Thomas Johansson.

Swedish Open bäst

Åtta år i följd har spelarna röstat fram Swedish Open till den bästa turneringen i 250-kategorin.

Det har underlättat jobbet för Thomas Johansson och Jonas Björkman, som har jagat spelare till årets upplaga, som avgörs den 10-18 juli.

Almagro och Ferrero

– Ja, Båstad har ett fantastiskt fint rykte. De som inte har varit där har hört så mycket gott om tävlingen att de vill komma dit, säger Thomas Johansson till Sportbladet.

Enligt uppgift till Sportbladet kan ytterligare två topp 30-spelare vara på ingång till Båstad – Nicolas Almagro och Juan Carlos Ferrero.

”Det ska bli kul”

Thomas Johansson bekräftar att spanjorerna är intresserade av att tillbringa en sommarvecka på Bjärehalvön.

– Men ser de startfältet åker de nog hellre till Stuttgart. Om Ferrer spelar hyfsat i Paris kommer vi att ha tre topp 10-spelare. Det är det överlägset starkaste startfält vi har haft under alla år. Förutom (Roger) Federer är Robin, Verdasco och Ferrer de spelare som kan utmana (Rafael) Nadal i Paris. Det ska bli kul att se hur det går för dem, säger Thomas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis