”Man skäms över att vara svensk”

SPORTBLADET

Men några tyckte att Tre kronor gjorde rätt

Diskussionen i eftersnack var het. Det mesta handlade om huruvida Sverige lade sig i matchen mot Slovakien eller inte. Allt för att få möta det på pappret sämre Schweiz i kvartsfinal.

De flesta var överens. Tre kronor gick inte för fullt.

Inläggen formligen stormade in under kvällen. Trycket på eftersnack har sällan varit högre. Det stora flertalet var missnöjda med Tre kronors insats. De har bjudit på utvisningar, åkt konstiga offsides och spelat slött. Foppa är en glidare, tycker flera. ”Tre kronor spelade som om de var på cocktailparty” menar signaturen OW.

”Hoppas inte att det här är allt de har att ge, för då har de inget att göra i finalen” skriver signaturen ”Plöse”. ”En skammens dag” menar Pirro. ”Man skäms just nu för att vara svensk! Tur att damkronorna finns!” menar signaturen ”why”.

”Väck mig när det blir riktig hockey”

Många trodde att det var en läggmatch. Tre kronor spelade helt enkelt för dåligt.

”Väck mig när det blir riktig hockey! Hoppas svenskarna skaffat ett gökur från Schweiz för i morgon är det dags att vakna. Svenskarna kommer i alla fall utvilade till matchen mot Alplandet” menar KalleKringla.

Flera eftersnackare var så besvikna att de uppmanade till bojkott av morgondagens kvartsfinal. ”Vi är inte värda att spela i OS!” menar Björn.

”Sverige spelade smart”

Det fanns också några som tyckte att Sverige gjorde det enda rätta. De spelade smart.

”Sverige: dubbelmoralens högborg. Maken till självgodhet och hyckleri har jag då aldrig varit med om. Det enda misstaget B-Å gjorde var att han öppnade munnen och sa det som alla redan visste: att han inte skulle matcha laget till 100% i en match som laget inte behöver vinna” skriver Tompa.

Sandra Wejbro