Modo avgjorde i slutsekunderna

SPORTBLADET

Modo vinnare trots sen Leksandskvittering

Örnsköldsvik

Ett tjeckoslovakiskt samarbete gav Modo tre poäng i den oerhört dramatiska hemmamatchen mot Leksand.

Slovakiske målvakten Karol Krizan storspelade för sjätte matchen i rad och tjeckiske forwarden Miloslav Horava satte segerpucken 2-1 nio sekunder före slutet.

Karol Krizan har varit sensationellt bra i de sex matcher han stått, hållit nollan i två, släppt in totalt sju mål och leder elitseriens målvaktsliga. Miloslav Horava är Modos bäste målskytt så här långt med fem fullträffar.

- Signifikativt att just han avgjorde matchen, han är en riktigt målskytt, sade Modotränaren Harald Lückner.

Och om Krizan:

- Han fick spris som matchens lirare för sjätte matchen i rad, och det säger väl det mesta...

Segern var Modos tredje raka och det lag som allmänt tippades i botten är nu plötsligt uppe på fjärde plats i tabellen. Detta trots att två tunga namn som backen Hans Jonsson och Per Svartvadet är ur spel, ljumskskadade.

Djup kris för Leksand

Leksands kris blev i och med förlusten allt djupare. Nykomlingarna har fortfarande bara en poäng.

- Vinna en match, svarade tränaren Pirro Alexandersson på frågan om vilken målsättnings laget har.

Alexandersson var ju i många år i Modo som spelare och sedan som tränare och hade förstås hoppats på en roligare återkomst till Kempehallen.

- Det här var bittert. Vi gjorde en bra kampmatch, även om det inte var något skönspel. Tycker att vi skapade tillräckligt för att ta tre poäng, men vi är rädda för att vinna.

"Blev för passiva"

En jämn första period följdes av kraftig Mododominans i andra, där ledningsmålet 1-0 kom bara 25 sekunder före paus.

- Det var inte meningen att vi skulle spela på resultatet i tredje, men vi blev för passiva, sade Harald Lückner.

Nio sekunder

Leksand trummade på ordentligt, Modo höll emot hyggligt och när försvaret sviktade stod den fullständigt suveräne Karol Krizan i vägen för puckarna. Två minuter före slutet tvingades han dock kapitulera, när Patrik Hucko pricksköt i krysset efter vunnen tekning i Modos zon i spel sex mot fem. En utvisning på lagkaptenen Niklas Persson för puck över sarg blev dock förödande för Leksand - som hade varit värt poäng.

En Leksandsback gick bort sig, Miloslav Horava fick pucken ensam mitt framför Johan Backlund och tryckte in segerpucken mellan benen på denne.

Då stod klockan på 19.51...

TT