Sportbladet

Det som Fyran ”glömde” berätta

SPORTBLADET

Frank Östergren: Ett försök till tittarblåsning

I den tidiga morgonen ser jag och katterna från altanen en svan lyfta från sjön. Det låter mycket och startsträckan är lång, men när svanen väl flyger - skönheten och kraften är mäktig.

Sporten på TV4 låter också den mycket.

Men där stannar likheten. För lika vacker som svanens flykt är, lika falsk är fyran.

I tv-sportveckan som gick basunerade fyran ut att i höst ska man visa en massa toppmatcher i serie A.

Kul tycker du tittare som inte har Canal+.

Dessvärre är det ett försök till tittarblåsning.

För vad TV4 "glömde" berätta är att det fyraårsavtal man skrivit gäller hemmamatcherna för fem av de minst glamorösa klubbarna i serie A. Man "glömde" berätta att övriga 15 lags matcher visas i Canal+. Man "glömde" berätta att det pris man betalade för matcherna med de mindre bra lagen var nästan lika högt som det Canal+ betalade för topplagens matcher.

Frank Sjöman kommenterar Finland-Danmark i finsk YLE2. Vilket härligt eftertänksamt tempo.

Utan Chris Härenstam skulle "Fotbollskväll" möga samman. Hans rappa internationella översikter ger oss komprimerad hårdfakta medan Bröderna Bäver är livrädda för att inte lägga pensionärspinnen på varubandet.

I tidningen Resumé säger TV4:s avgående vd Thorbjörn Larsson att ett samarbete mellan TV4 Plus och Sportexpressen är tänkbart. Det skrev den här spalten redan i vintras.

Eurosports maratonsändningar från Franska öppna håller sedvanlig hög standard. Att kanalens tennispratare gått i Bengt Grives kloka skola går inte att ta miste på.

Och vad skönt att ungdomsfotboll, som turneringen i Toulose, får samma seriösa behandling som seniorerna ges.

TV3, tar inte kanalen på lördag upp mediatjafset inför Sverige-Malta, då beror det på att man vill vara Fotbollförbundet till lags. Ett nytt avtal ska ju snart skrivas.

BÄST

SÄMST

Frank Östergren

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet