MOTOR-LISTAN

SPORTBLADET

...med Anna Andersson

1 Nytt stall på väg in i formel 1

Honda köper BARs 55 procent av det gemensamma stallet, men försöker se till att Takuma Sato kan stanna i F1 – och han kan få chansen i ett ännu inte namngivet projekt.

– Att stallet kör är inte bekräftat, men jag har fått ett erbjudande, säger japanen till Reuters.

Honda är intresserade av att leverera motorer till detta hemliga elfte stall. Den 15 november måste de ha anmält sig och betalat säkerheten på 48 miljoner dollar.

2 Patrick – höstens snackis

Amerikanskan Danica Patrick i team Rahal är årets nykomling 2005 både i Indy 500 och IRL IndyCar Series.

– Det är målet för alla nykomlingar. Nästa mål är att vinna ett lopp, säger hon.

Go Girl!

3 Mästarstall hotar med avhopp

Renault, BMW, McLaren-Mercedes, Honda och Toyota har en solidaritetspakt. De hotar med att inte förlänga kontraktet med Bernie Ecclestone som går ut 2007 och istället starta en egen serie 2008. Lite bråk piggar upp i höstmörkret.

4 Två lopp kvar – ny bil gör debut

Stallet gör allt för att ta hem tredjeplatsen i märkes-VM.

– Bilen känns bra, den passar mig bättre än den tidigare modellen, säger Ralf Schumacher inför söndagens lopp.

Stallet har nu 81 poäng, storebror och Ferrari som ligger trea har 98.

5 Williams Mark Webber

”Hit kommer världens bästa soldater för att ta reda på vilka fel de gör, säkert kan det hjälpa mig också. ”

Williams Mark Webber till Autosport-Atlas om att han i vinter ska träna hos sponsorn ”QinetiQ” som specialiserat sig på utbildning av soldater.

6 Bahrain nära ta över F1-premiär

På grund av Commonwealth Games blir det ingen F1-premiär i Australien 2006. Istället slåss Malaysia och Bahrain om säsongens första lopp. Enligt Gulf Daily News är Bahrain bara är en bekräftelse i från att få loppet.

7 Ännu ett svenskt avhopp

Först Björn Wirdheim i Champcar, nu Alx Danielssons i World series by Renault. Alx anser att det vore direkt skadligt för hans karriär att fortsätta i DAMS under de rådande förutsättningarna.

8 Cora Schumacher

Har skaffat sig en egen manager, den före detta utvikningsmodellen som numera själv tävlingskör är på väg att bli en riktigt stor stjärna – större än sin make Ralf?

9 644 miljoner? Nej, tack!

70 miljoner Euro – eller 644 miljoner svenska kronor – skulle Kimi Räikkönen få av McLaren-Mercedes om han redan nu förlängde från 2007 till 2010. Men finländaren tackade nej. Han vill avvakta ytterligare en säsong – ”The Iceman” är lika kall som vanligt.

10 Biljettrusning till mästarmötet

Det är två månader till Race of Champions i Paris, men redan har 10 000 biljetter sålts. Sébastien Loeb, David Coulthard, Marcus Grönholm och fjolårsmästaren Heikki Kovalainen har redan tackat ja. I fjol såg 190 miljoner människor tävlingen på TV.

MOTORSTOPP

Kamp om märkes-VM-titeln. Åtta poäng skiljer McLaren-Mercedes och Renault i jakten på VM-titeln. Två lopp kvar och fortfarande står det mellan Kimi Räikkönen (och Juan Pablo Montoya) och Fernando Alonso (och Giancarlo Fisichella) – men kan det verkligen hålla intresset vid liv? Ser redan fram emot nästa säsong.

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport