Simning

Anna Lindberg är tillbaka i toppen

SPORTBLADET

Vann GP-tävling i Rom: Segern får rankas väldigt högt

Anna Lindberg är tillbaka i världstoppen igen. Svensk simhoppnings affischnamn vann enmeterssvikten vid GP-tävlingarna i Rom på söndagen.

– Den här seger får rankas väldigt högt, sade pappa Mathz i telefon till TT.

Anna Lindberg har haft stora skadeproblem de senaste åren. Men efter ett misslyckat OS kom friidrottstränaren Ulf Karlsson och stavhoppstjejen Kirsten Belin in i bilden. Det gav Anna Lindberg en nytändning som fört henne tillbaka till världstoppen.

Lindberg fick slutpoängen 260,76 på enmeterssvikten i Rom och vann knappt före Angelique Rodriguez, Puerto Rico, och Laura Sanchez, Mexiko.

Nära vinna tremeterssvikten

– En bra poäng. Och Anna var mycket nära att vinna tremeterssvikten i lördags också. Hon gick över lite i sin 2,5 Mollbergare, som hon hade satt både på träning och i semifinalen som hon vann. Det var stolpe ut då, men stolpe in på en meter i stället, sade Mathz Lindberg.

På tremeterssvikten fick Lindberg se sig knappt slagen av kinesiskan Fang Min och italienskan Tania Cagnotto. Framgångarna i Rom innebär att Lindberg troligen blir trea totalt i världscupens 3meterssvikt och är en av åtta som får vara med i Superfinalen i Mexiko i midsommar.

VM i juli

– Otroligt bra för Anna. Då får hon en bra tävling till, sen är det SM i Jönköping och träningsläger före VM i Montreal i juli, sade Mathz Lindberg.

Samarbete med Ulf Karlsson och Kirsten Belin har inte bara gett fysisk utdelning för Anna Lindberg, enligt pappa Mathz.

– Det har varit ett härligt flyt hela hösten och våren. Hon är i mycket bra form och harmoni både fysiskt och mentalt.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Simning

ÄMNEN I ARTIKELN

Simning