Svenska supertalangen vann poängligan i Serie A

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Isabelle Haak, 18, har benämnts som en av världens största idrottstalanger.
Nu har den svenska volleybollstjärnan vunnit poängligan i italienska Serie A.
– Det här var definitivt inget jag förväntade mig när jag flyttade till Italien, säger Haak.

Volleybollspelaren Isabelle Haak har tagit världen med storm. 2016 lämnade den då 17-årige svenskan Engelsholms VS för den franska klubben Beziers Angels. Redan första året vann hon poängligan med 99 poängs marginal ner till tvåan vilket innebar ett av de högsta poängsnitten i hela Europa.

Inför säsongen 2017/2018 bytte Haak Frankrike mot Italien och Serie A-klubben Savino del Bene Scandicci. Där har succén fortsatt för 18-åringen, i den sista matchen i grundserien mot Unet E-work Busto Arsizio stod hon för 29 poäng och utsågs till matchens lirare.

– Det började knackigt, framför allt för mig. Det var väl lite nervositet inblandat - vi hade mycket att vinna - så spelet var småskakigt de två första seten, säger Isabelle Haak i ett pressmeddelande.

– Men vi hade Champions League-platsen i sikte och kände att vi var tvungna att vinna för att vara helt säkra på den. Och vi lyckades.

Säkrade poängligan

Dessutom säkrade ”La Regina de Svezia” (den svenska drottningen) poängligan i Serie A. På 22 matcher har det totalt blivit 491 poäng, 57 poäng före tvåan Egonu Paola.

– Det här var definitivt inget jag förväntade mig när jag flyttade till Italien. Jag är glad, det känns häftigt. Jag har mina lagkamrater att tacka. Det är de som sätter mig i så bra lägen match efter match, säger Haak.

2015 var Isabelle Haak nominerad till Årets nykomling på Idrottsgalan. Fransk press har bland annat jämfört henne med basketstjärnan Michael Jordan.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM