Woods succé – är med i toppen igen

Ledde för första gången på 930 dagar

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AFP Sport

SPORTBLADET

Tiger Woods är tillbaka – på allvar.

Ikonen är med i toppen halvvägs in i Valspar Championship.

– Det känns bättre och bättre, säger Woods.

Samtidigt är hans spelpartners, Jordan Spieth och Henrik Stenson, utslagna.

Det är ingen ovanlig syn att se Tiger Woods namn högst upp på ledartavlan i en PGA-tourtävling, men det var ett tag sedan senast...

930 dagar, för att vara exakt.

På fredagen var det dags igen.

”Gett mig chanser”

Woods – som hade inlett Valspar Championship med en stabil 70-runda – växlade upp ytterligare, gick runt på 68 slag (tre under par) och kom in i klubbhuset som delad ledare.

– Jag är med där uppe och har gett mig själv chansen inför helgen. I dag var en bra dag. Det var lite kallt i morse och sen kom vinden, som var ganska lurig. Det blev lite gissningslek av det hela och jag lyckades gissa rätt. Sen hade jag lite flyt också. Men det känns bättre och bättre, jag börjar hitta rytmen i rundorna. Nu handlar det mer om att hitta känslan, snarare än att lära sig spela golf igen…, säger Woods.

Stenson utslagen

Woods spelade de två första rundorna med landsmannen Jordan Spieth och svenske Henrik Stenson. Den duon hade det betydligt tyngre; de landade på totalt fem respektive sex slag över par och är därmed utslagna.

Senare under lördagskvällen seglande kanadensaren Corey Conners upp i ledning på totalt sex slag under par, två bättre än Tiger Woods.

Publicerad:

LÄS VIDARE