Ferguson: Säg till när du vill komma

SPORTBLADET

Är Bolt bra nog för United – döm själv av bilderna

Rio Ferdinand säger att Sir Alex Ferguson gett grönt ljus för Usain Bolts provspel med Manchester United.

Men hur bra är egentligen Bolt på fotboll?

Sportbladet har hittat ett TV-klipp från 2009 som kanske kan ge någon ledtråd.

Usain Bolt har länge talat om sin dröm att en dag spela fotboll för Manchester United. 25-åringen säger sig vara helt allvarlig i sin ambition att byta idrott efter friidrottskarriären.

– Jag skulle vara lagets snabbaste spelare, men jag kan spela också, säger Bolt.

Nu har Bolt också lovats provspel med United. Det är Rio Ferdinand som på Twitter bjudit in världens snabbaste man och nu uppger mittbacken att managern Sir Alex Ferguson gått med på idén.

”Gör dig redo efter OS”

– Managern har precis sagt åt mig att kolla när du kan komma över för provspelet. Gör dig redo efter OS, skriver Ferdinand till Bolt på Twitter.

Men det är inte alla som är lika positiva. Manchester Uniteds störste stjärna Wayne Rooney, som just nu är i Sverige med laget inför onsdagens träningsmatch mot Barcelona i Göteborg, tror inte Bolt skulle ta en tröja i laget.

– Självklart skulle han tillföra en hel del fart, minst sagt. Men det är två helt olika sporter. Han gör bäst i stanna på löparbanan, säger Rooney till Sportbladet..

Men hur bra är då egentligen Bolt? Sportbladet har grävt fram ett TV-klipp från 2009 där löparkungen trixar med bollen. Döm själva om ni tror att sprintern skulle kunna skolas om till skyttekung i Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS