Svensken satsar vidare mot F1

Foto: Motorsport Publication
Felix Rosenqvist.

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist fortsätter sin satsning mot F1.

Med ännu en säsong i F3 Euro Series.

Svensken som vann prestigefyllda RTL Masters förra året gjorde också en mycket bra premiärsäsong i F3 Euroseries tillsammans med det etablerade tyska stallet Mücke. Han vann ett lopp och körde hem tio pallplatser - och nu får han förlängt förtroende.

- Jag är verkligen glad över att kunna fortsätta i Formula 3 Euro Series under 2012, och planen har hela tiden varit att göra det tillsammans med Mücke Motorsport, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Wehrleim teamkollega

- Vi hade en väldigt bra och lärorik säsong tillsammans förra året, och det är naturligt att förväntningarna på oss kommer att vara ännu högre i år. Den nya bilen från Dallara är ett helt oskrivet kort för alla, men jag tror och hoppas att vi kommer kunna vara med och fightas långt fram i mästerskapet. Jag ser verkligen fram emot säsongen och det är skönt att ha allt klart redan nu.

Som teamkollega får han Pascal Wehrleim som vann ADAC Formula Masters 2011, vem som ska köra stallets tredje bil är inte klart än. Premiären körs på Hockenheimring i Tyskland den 27-29 mars. Totalt handlar det om 27 lopp fördelade över nio tävlingshelger.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport