Här får André Myhrer sitt OS-guld

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport Player.

PYEONGCHANG. Ett historiskt guld och ett känslosamt ögonblick.

André Myhrer, 35, slöt ögonen på prispallen och tänkte på all möda som låg bakom guldet samt på familjen hemma i Sverige.

– En dag som denna blir allt slit vi lagt ner tillsammans värt det, säger han.

André Myhrer, 35, skrev historia på torsdagen.

OS-guldet i slalom innebär att han är den äldsta guldmedaljören i disciplinen någonsin något som fick tyska Bild att kalla honom för ”skidfarfarn”.

– Att få avsluta OS-karriären så här... det känns sjukt bra, sa Myhrer, som stod pall medan storfavoriter som Marcel Hirscher och Henrik Kristoffersen körde ur.

Bara några timmar efter succén fick svensken ta emot sin guldmedalj.

Med armarna sträckta i luften klev han upp överst på pallen och tog emot publikens jubel efter sitt första OS-guld och sin andra OS-medalj i karriären.

Sen blundade han. Och tänkte på åren som gått, på allt arbete som han har lagt ner.

– Man har lärt sig att njuta av de stunderna, de kommer inte så ofta. Det var mycket tankar, det man har gjort och det man har uppnått men också allt slit som lagts ner för att kunna stå där och det var värt det. Jag tänkte på de gånger det varit kämpigt och man har fått fajtas sig igenom, berättar André Myhrer samlat men känslosamt efteråt.

Några tårar kom det inte, det var mer lugnt emotionellt.

– Det var inte ens nära faktiskt. Det var närmare i backen då jag hörde morsan snackade på radion då brast det lite. Men vi får se om det kommer några tårar.., säger André Myhrer.

Under stunden på pallen, med guldet om halsen, gick tankarna också hem till hustrun Madelene och parets två barn, fem och två år.

– Man saknar dom... Jag är van vid att vara på resande fot och vintrarna är tuffa för oss. Det sliter ganska mycket att vara borta från dom. En dag som denna blir allt slit vi lagt ner tillsammans värt det, säger guldmedaljören.

Han har dock inte hunnit ha kontakt med familjen - barnen har varit på förskolan och hustrun på sitt jobb.

Det får bli senare i dag. I morgon väntar vila, André Myhrer ska ladda om för helgens lagtävling. Då kan det bi nya medaljer.

– Jag tror att vi har ett farligt lag, säger André Myhrer.

OS-höjdare 23 februari 00:18
1 av 2

LÄS MER: OS TV-tider lördag 24 februari
LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

ARTIKELN HANDLAR OM