Storstjärna byter stall - vill vinna VM igen

SPORTBLADET

MotoGP-mästaren Valentino Rossi återvänder till Yamaha

Foto: Valentino Rossi.

Den store mästaren har tröttnat.

På Ducati.

Nu återvänder Valentino Rossi  till Yamaha.

– Vi kan bekräfta att han kör för oss de kommande två åren, säger Yamahas racing manager Lin Jarvis.

Det skulle bli det perfekta äktenskapet. Ducati och Valentino Rossi. Tillsammans skulle de frälsa Italien och nå stora framgångar.

Men efter bara två år och än så länge utan en enda seger så meddelar Ducati att storstjärnan lämnar stallet efter säsongen.

Han återvänder till Yamaha där han blir stallkompis med Jorge Lorenzo.

– Vi är båda förare som kan och vill vinna lopp. Ingen av oss vill förlora. Jag tycker nog att vi har ett bättre förhållande i dag än tidigare, kommenterar Jorge Lorenzo sin nygamla stallkompis.

Lämnade just Yamaha 2010

– Det är verkligen motiverande för mig att ha honom i stallet. Jag vill gärna ha de båda förarna i mitt garage och Valentino är en av de allra bästa. Han kommer att bli motiverad för att han vill slå mig och för Yamaha är det riktigt bra. Det är också det som är allra viktigast.

Valentino Rossi lämnade Yamaha och sin dåvarande stallkompis Jorge Lorenzo 2010. Då hade Lorenzo vunnit VM i överlägsen stil och Rossi som sedan 2004 vunnit fyra VM-titlar med Yamaha var bara trea. Han bestämde sig för att testa något nytt och föra Ducati till toppen. Hittills har han haft svårt att hitta rätt på cykeln och under de två säsongerna har det bara blivit två pallplaceringar. Det är absolut för lite för Valentino Rossi som har betydligt större krav än så.

Han vill köra om segrar och om VM-titeln.

Inte ligga på åttonde plats.

Dovizioso till Ducati?

Valentino Rossi ersätter Ben Spies hos Yamaha. Hos Ducati har Nicky Hayden nyligen skrivit på för två år till och det sägs att Rossis landsman Andrea  Dovizioso är aktuell för den andra förarplatsen.

Valentino Rossi har ännu inte kommenterat stallbytet, men lär säkert göra det i helgen när MotoGP kör i Indianapolis, USA.

Anna Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport