Sportbladet

Ny debutmotståndare klar för Jörgen Kruth

Av: 

Patrik Syk

Jören Kruth.
Jören Kruth.

SPORTBLADET

Jörgen Kruth har enligt uppgifter till Sportbladet tilldelats nytt motstånd inför galan i Nottingham 29 september.

Den nya motståndaren heter Fabio Maldonado och kliver in som ersättare för skadade fransmannen Cyrille Diabate.

– Tråkigt men det är en del av sporten, säger Kruth.

Svenske kampsportstjärnan Jörgen Kruths väg in i the Ultimate Fighting Championship (UFC) har varit allt annat än spikrak. Han kontrakterades i början av 2012 och skulle gått sin debutmatch mot fransmannen Cyrille Diabate på hemmaplan i Globen i april. En revbenskada satte strax innan galan stopp för den matchen men UFC parade snabbt ihop de två till en gala i september. Nu är det alltså Diabates tur att ställa in på grund av skada.

– Det var synd, han har ju en stil som liknar min och jag har ju tränat inför den matchen två gånger nu. Vi får hoppas att vi kan mötas någon gång längre fram, tredje gången gillt liksom.

”Passande motståndare”

Ersättare för Diabate blir före detta proffsboxaren, Fabio Maldonado från Brasilien.

– Det känns bra, passande motståndare, en striker precis som jag. Som gillar att stå och fightas. Även om han kan brottas så gillar han att hålla det stående så jag tror det blir en bra match.

Maldonado, som tillhör beryktade team Nogueira, är enligt flera experter en betydligt tuffare motståndare än Diabate som framför allt har boxning som sin styrka.

– Jag vet än så länge inte så mycket om honom. När jag fick frågan om jag kunde tänka mig bytet så fick jag ringa min tränare Omar (Bouiche) för att kolla upp honom eftersom jag är på träningsläger. Det var snabba bud men jag tror det blir bra.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert: