Sportbladet

Mästarna har landat i Madrid

Av: 

TT

Fredrik Jönsson

SPORTBLADET

Mästarna hyllades vid hemkomsten

De spanska spelarna landade i Madrid efter guldet i fotbolls-EM. Och möttes av hyllningar.

– Spanjorerna är stolta över er. Som lag är ni fantastiska, sade kung Juan Carlos.

Det var 36 grader varmt i Spaniens huvudstad när hjältarna kom hem på måndagen. Vatten sprutades över folkmassorna och musik flödade när laget tog sig genom stan.

– Nöjda och glada över framgången. Det var svårt och vi gjorde det, sade målvakten och lagkaptenen Iker Casillas.

Mittfältaren Cesc Fabregas medgav att han var trött men att han såg fram emot fortsatt firande.

– Vi har firat, vi är väldigt glada. Men det bästa ligger framför oss, sade han.

Historiska flera gånger om

Spanien är det första landet som blivit först med att försvara ett EM-guld, först att vinna tre stora mästerskap i rad. Och de gjorde det genom att leverera den största segermarginalen i EM- och VM-finalernas historia.

Den stora folkfesten som väntade på hemmaplan var motsatt det återhållsamma hos spelarna efter finalen. De var glada, ja. Men som efter en vanlig seger. Det vilda firandet från EM-titeln för fyra år sedan kändes avlägset.

– Den första titeln firas med stor eufori och stora känslor eftersom det är den första efter många år. Den andra firas lite mindre och den tredje uppskattar du mer i det privata. För du vet att du har den, att du vunnit den, men att lyckan inte varar länge eftersom vi måste förbereda oss inför VM-kvalet, sade Gerard Piqué efter matchen.

"Måste fortsätta jobba"

Slappna av och njuta på riktigt får de göra i framtiden, förklarade den 25-årige Barcelonabacken.

– Vi kan inte stanna upp nu och tänka på allt vi har vunnit. Vi måste fortsätta jobba, försöka vinna titlar, tills det kommer en tid då våra kroppar säger stopp. Då kan vi se på det på avstånd och se att vi åstadkom stora saker, sade Piqué.

Finalens första målskytt, David Silva, var också nöjd.

– Om vi har kommit hit så är det för att alla har gjort det bra. Vi har vunnit och är väldigt glada, sade Silva, som medgav att spelarna var trötta efter en lång säsong.

– Det har varit ett hårt år, men det var värt det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet