”Finns ingen som helst konkurrens i hockey”

Wilander om Borgs son och pressen på tennistalangerna

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

Mats Wilander berömmer Björn Borgs son Leo.

Samtidigt menar 53-åringen att förväntningarna på svensk tennis potential internationellt är alldeles för stor.

– Vi är otroligt duktiga på vinteridrotter som ishockey men det är ingen som helst konkurrens i hockey jämfört med tennis, säger Wilander till Expressen.

Björn Borgs son Leo skapar just nu rubriker både på och vid sidan av tennisplanen. På bio spelar pojken just nu sin egen pappa Björn i filmen om tennislegendarens liv och även på den riktiga tennisplanen imponerar den 14-åriga talangen.

”Vi måste tänka på det”

Samtidigt menar Mats Wilander nu att förväntningarna på Leo Borg och svensk tennis borde sänkas.

– Det är otrolig konkurrens inom tennisen, internationellt sett, och man glömmer det i Sverige. Vi är otroligt duktiga på vinteridrotter som ishockey men det är ingen som helst konkurrens i hockey jämfört med tennis. Det (ishockey) spelas i tio länder och vi tampas med fem-sex andra länder som kanske är bra men att bli en av världens tjugo bästa spelare i tennis är otroligt svårt. Vi måste tänka på det, säger 53-åringen till Expressen.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Leo Borg.
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Fint bollsinne och hyfsat bra teknik”

Att Sverige skulle bli världsledande i tennis igen anser Wilander som osannolikt och legendaren uppmanar istället tennisälskarna att sänka förväntningarna på framtidens spelare.

– Att vi har två-tre spelare som kan gå in i grand slam-turneringarna (är en rimlig förväntan) och kanske ytterligare två som kvalar in. Så borde det se ut på dam- och herrsidan med den tenniskultur vi har och de kraven borde vi ställa på oss själva.

Samtidigt berömmer Wilander, som fick chansen att träna Leo Borg under ett läger på Mallorca nyligen, Björn Borgs son.

– Duktig kille, bra känsla, fint bollsinne och en hyfsat bra teknik på alla grundslag. Givetvis har han vissa svagheter med sitt volleyspel, men det brukar komma. Attityden var bra och positiv.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis

Leo Borg