”Han gasar som satan i trafikkaoset”

Oväntade hyllningen till busschauffören på VM

Publicerad:

SPORTBLADET

Stämningen i truppen är en viktig förklaring till den svenska VM-succén.

Nu lyfter spelarna fram två egyptier i ”truppen” som viktiga stämningshöjare.

– Han är vår egen lille Kimi Räikkönen. Han tutar och gasar som satan, säger Jim Gottfridsson om busschauffören Hicham.

De svenska spelarna och ledarna kommer tillbaka till det gång på gång när de ska förklara hur ett så orutinerat lag med en så spolierad uppladdning kan nå ända till en VM-semifinal:

Stämningen i truppen utanför planen.

Till den bidrar två lokalanställda egyptier starkt, menar spelarna och ledarna: lagguiden Omar, som ni kan läsa mer om här, och busschauffören Hicham.

Jim Gottfridsson om guiden Omar:

– Han är fantastisk. Jag kommer ihåg när vi kom ner till VM. Efter en lång resa satte vi oss i en buss från flygplatsen där alla fönster var förtejpade så man inte kunde se ut. Man var trött och hungrig. Då står där plötsligt en snubbe som heter Omar som kan alla våra namn och har sjukt mycket energi. Då tänkte jag: ”det här blir en lång månad”. Men han är fantastisk som sagt och ger verkligen allt för laget.

”Vår egen Räikkönen”

”Världens gladaste och bästa busschaufför”, twittrade presschefen Daniel Vandor och lade ut en bild där Hicham tar en selfie framför hela truppen.

– Han är en otroligt go gubbe som alltid står utanför bussen med världens största leende när vi ska till eller från träningar och matcher. Han bidrar till otroligt mycket glädje. Hans engelska är inte så bra så det sägs inte så mycket. Men kroppsspråket säger allt, säger Lucas Pellas.

Gottfridsson:

– Han är vår egen lille Kimi Räikkönen. Han tutar och gasar som satan i trafikkaoset här nere (haha). Han är cool.

Publicerad:

LÄS VIDARE