Bandy

”Bajens” mörka svit förlängs – noll poäng 2021

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Hammarbys kris är total.

Trots en sen upphämtning mot nästjumbon Frillesås föll ”Bajen” i sjunde raka.

– Vi måste börja vinna matcher nu, säger lagkaptenen Robin Sundin.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


– Det är fan dags för oss som bär den här tröjan nu att visa att vi vill bära den, för det här är fan inte okej.

Det var Kasper Mileruds ord i Sportbladet Play efter Hammarbys förlust hemma på Zinkensdamm mot Västerås i onsdags. Det var Hammarbys sjätte raka förlust.

Ett kommande spelschema med dubbelmöte mot nästjumbon Frillesås och ett Stockholmsderby mot jumbon Tellus närmast sågs som en chans att bygga upp självförtroendet igen.

Men första försöket slutade i raka motsatsen. Efter 2–2 i halvtid kunde hallänningarna segra med 6–4 trots att Hammarby hämtade upp 4–2 till 4–4.

– Min personliga känsla är att vi bjuder dom på segern med misstag. Det är för slarvigt och det blir i slutändan matchavgörande, säger Robin Sundin som gjorde sin andra match sedan återkomsten från sin axelskada.

”Kan inte tänka i de banorna”

I och med förlusten har Hammarby ännu inte tagit en poäng år 2021. Sju raka förluster och senast ”Bajen” vann var mot Bollnäs precis innan årsskiftet.

Faktum är att sedan Hammarby hemmaslog serieledande Villa med 3–2 har laget endast vunnit två av tio matcher.

– De sitter ett gäng här som är förbannade och inte gillar att förlora, men självförtroende vänder man inte med ett knapptryck, säger lagkaptenen som menar att förlusterna inte stör stämningen i laget.

Slutspelet allt längre bort

Hammarby ligger nu på en tolfteplats med tolv poäng, fem poäng före Frillesås som de möter igen på onsdag.

– Vi måste börja vinna bandymatcher. Det är det enda vi ska fokusera på och prata om. Vi har hamnat i ett sådant läge där vi inte kan annat än att ta varje match i taget, säger Sundin som nu inte vill blicka fram mot ett eventuellt slutspel längre.

– Vi kan inte tänka i de banorna nu. Vi ska fokusera på en match i taget och börja vinna. Vi kan bara göra så bra som möjligt och se var vi hamnar.

Hammarbys sportchef Viktor Karlsson menar att resultaten inte speglar lagets resultatrad.

"Vi har blandat bra prestationer med mindre bra senaste tiden, och vi har kammat 0 oavsett.”, skriver han i ett sms till Sportbladet.

”Det är en extremt påfrestande säsong med allt som är runt omkring så vi måste fortsätta jobba hårt både på plan och utanför så vi reser oss från denna dystra trend.", skriver Karlsson.

I Edsbyn tog Västerås sin fjärde raka seger när de regerande mästarna besegrades med 3–1, Motala slog Broberg med 6–3 efter ett sent ryck och Sirius segrade i ”Galaxderbyt” mot Tellus med 9–3.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Jonas Claessons tips: Så slutar elitserien i bandy 2021/2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Elitserien i bandy

Frillesås

Hammarby IF Bandy