Annika Sörenstam efter sistaplatsen: ”Gått bra”

ORLANDO. Den tillfälliga återkomsten på LPGA-touren blev långt ifrån succéartad – men Annika Sörenstam ångrar ingenting.

– Nej, jag tycker ärligt talat det gått rätt bra. Det är inte alltid slutresultatet som avgör om man haft framgång eller inte, säger golfikonen som under söndagens visade skadade kollegan Tiger Woods sitt stöd med speciellt utvald klädsel.

Annika Sörenstam har slagit den sista LPGA-bollen – någonsin.

Det blev en putt med vilken hon gick par på allra sista hålet på hemmabanan i Lake Nona i Orlando.

– Ja, det var såklart lite emotionellt när den bollen var slagen, säger den 50-åriga stjärnan när hon en kvart senare får fira den fullbordade återkomsten med ett glas vin.

– Det har överhuvudtaget varit värmande med allt stöd jag fått från familjen och mamma och pappa och alla vänner. Många av mina vänner är inte golfare och har aldrig sett mig spela tidigare men ändå givit mig support, fast det inte gått så bra. Det uppskattar jag mer än något annat.

Nöjd med spelet

Nej, rent golfmässigt blev inte heller den avslutande rundan precis succéartad. Annika slog visserligen en birdie, men också fem bogeys, vilket innebär att hon sammanlagt gick tretton över par – och kom sist av de som klarade cuten.

– Jag tycker ärligt talat det gått rätt bra ändå. Det är inte alltid slutresultatet som avgör om man haft framgång eller inte, fortsätter hon.

– Det var en bonus att klara cuten och få komma ut och spela ytterligare två dagar. Jag var inte här för att utmana tjejerna som spelar idag, jag ville skaffa mig erfarenhet inför seniortouren i sommar och det har jag fått.

Några fler framträdande bland de samtida proffsen blir det inte för Annika – som blir så rörd att rösten brister när en amerikansk golfkanal berättar om hur stolta övriga spelare varit över att få dela banan med den svenska legendaren. Istället är fokus framdeles helt på att skärpa formen inför just veterantävlingarna i juli och augusti.

– Just nu är jag väldigt trött, både fysiskt och mentalt, och känner att jag bara vill vila i två veckor. Men sedan ska jag börja träna mer ambitiöst, och försöka rätta till det som inte fungerat så bra här. Flera tjejer som bor här i området har erbjudit mig lite tävlingsrundor framöver och det planerar jag att nappa på.

Stöttade Tiger Woods

Apropå veteraner passade Annika, precis som många andra på både dam- och herrtouren, under sista rundan på att visa Tiger Woods sitt stöd efter den hemska bilolyckan i Kalifornien.

Hon spelade i hans standarddress: Röd tröja och svarta byxor.

– Ja, det känns bra att få ge honom support. Hoppas verkligen att skadorna läker snabbt, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.