Jesper Nelin

Jesper Nelin om coronasäsongen: ”Ville nästan inte åka”

Av: 

Hilda Djupenström

Jesper Nelin.
Jesper Nelin.

SPORTBLADET

Värdscupen i skidskytte är igång igen med tävlingar i Nove Mesto i Tjeckien.

Det var med blandade känslor Jesper Nelin, vars VM blev en besvikelse, gjorde sig redo.

– Det var nästan så att jag inte ville åka iväg, säger han till Sportbladet.

Det svenska landslaget i skidskytte har anlänt till Tjeckien för två veckor av världscuptävlingar innan säsongen avslutas på hemmaplan i Östersund.

Jesper Nelins facit från skidskytte-VM i Pokljuka i Slovenien innehåller utöver lagets VM-silver bland annat en 83:e plats och som bäst individuellt en 18:e plats. Det var inte planen, förklarar han.

– VM blev inte alls vad jag hade hoppats på. Man blir väldigt besviken på sig själv, säger skidskytten till Sportbladet.

Kände likadant som Jacquelin

Ett exempel var att Nelin blev näst sist i VM:s sista lopp, efter att ha gått om fransmannen Émilien Jacquelin som gav upp efter fem bom i andra skyttet och åkte långsamt med avsikt.

Släppte han förbi dig efter sista skyttet?

– Nja, jag vet inte. Han sa inget till mig. Men han var egentligen snabbare ut därifrån än mig och lallade ju bara på vallen, tittade tillbaka på tavlan och jag kände typ att jaha, ska jag åka förbi nu? Men det var lite löjligt och jag kände likadant, lite ”vafan, det är inget att fajtas för”, säger Nelin och fortsätter:

– Det är klart att det är svårt att trycka ut max i en sådan situation, men jag försökte ändå åka på i ett hyfsat tempo. Det var ett riktigt tråkigt lopp, men jag tycker inte att man kliver av i första taget. Även om man känner att nej, jag vill inte vara där.

”Ville nästan inte åka”

Det är inte bara uteblivna resultat som gjort det tufft för Nelin, som berättar att veckan på hemmaplan innan landslaget åter åkte iväg för världscupstävlingar blev en lättnad.

– Det var väldigt skönt att komma hem. Det är en väldigt speciell säsong, med hotelldöden, en massa skärmtid och att man inte får umgås. Jag brukar inte ha problem med att vara bortrest, men i år har det varit så jobbigt. Det var nästan så att jag inte ville åka iväg nu, säger han och fortsätter:

– När jag kom hem var det som att luften gick ur en lite. Det var tufft att försöka ladda om, men det börjar kännas bättre nu. Det hade varit skönt att få avsluta säsongen med några bättre resultat.

Vad var det som saknades för dig under VM?

– Det är mycket mentalt. Jag ser mig själv lite som en längdåkare i huvudet och har svårt att ställa om till skyttet. Jag är en väldigt bra skytt egentligen, men det är någon koppling som jag inte får till, som jag behöver göra.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Kärleksdrama i skidskyttelandslaget: Öberg och Ponsiluoma ett par - har bytt partner med varandra

ÄMNEN I ARTIKELN

Jesper Nelin

Sportbladet

Skidskytte

Tjeckien

Slovenien