Isolerad i 36 timmar: ”Får inte komma ut”

Norske stjärnan fast på rummet

Foto: PONTUS ORRE
SPORTBLADET

VAL SENALES. Martin Johnsrud Sundby, 33, fick hålla en egen presskonferens.

Anledningen? Stjärnan får inte vistas i närheten av sina norska lagkamrater.

– Jag har varit isolerad i 36 timmar, säger han.

Foto: PONTUS ORRE
Norska landslagets hotell.

Den ordinarie pressträffen – där alla norska herråkare närvarade – tog slut klockan 14 och halvtimmen senare fick Johnsrud Sundby komma ut från sitt hotellrum och slå sig ner på ett podium för en helt egen presskonferens.

– Jag har varit isolerad, har inte varit utanför dörren på 24 timmar. Eller, 36 timmar blir det. Nu har jag fått komma ut och ”lufta” mig lite. Men jag har hållit mig inomhus och inte pratat med någon och jag ska inte få komma ut förrän klockan 10 i morgon, säger han.

”Strikta rutiner”

Stjärnan vet inte om han blivit matförgiftad.

– Vi har väldigt strikta rutiner med maten. Det är lite oklart vad jag drabbats av, jag vet inte om det är något jag ätit, men i vilket fall som helst så mår jag bättre nu, säger han.

Vad har du gjort under de här 36 timmarna?

– Jag har sträckkollat filmer. Och så har jag kollat på lite ”old school-klipp” på min dator.

På skidåkning?

– Nej, lite andra idrotter.

Vilka?

– Jag är ett stort MMA-fan, så det blev lite sånt.

Bävar för Sverige

Förförra säsongen var Martin Johnsrud Sundby totalt överlägsen sina konkurrenter. Nu hoppas han komma tillbaka till samma fina form som han hade då.

Men han känner en viss osäkerhet.

– Jag har inte haft samma förberedelse nu. Inte samma träningsmängd. Jag har prioriterat andra saker. Sen är jag väl ganska säker på att det kommer gå fort för mig där ute, när säsongen drar i gång, men om det sker lika ofta som tidigare? Det får vi se.

Johnsrud Sundby får också frågan om hans största rädsla inför OS i Sydkorea är att Sverige ska vinna stafetten före Norge.

– Nja, det finns ju större politiska rädslor inför OS. Men visst, rent sportsligt så hade det ju varit ett stort nederlag, säger Martin Johnsrud Sundby.