”Kunde knappt gå för ett och ett halvt år sen”

1 av 2 | Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

LEVI. För ett och ett halvt år sedan kunde hon knappt gå. 

Nu är Magdalena Fjällström tillbaka i Levi. 

– Det har varit sjukt jobbigt, säger 22-åringen. 

Det är fyra år sedan Magdalena Fjällström var i Levi senast. Då gjorde jättetalangen sin första slalomtävling i världscupen och framtiden var ljus. Hon hade vunnit guld på ungdoms-OS säsongen innan och Tärnabytjejen kallades för ”den nya Anja Pärson”. 

Men två år senare slet hon av korsbandet och sedan följde år av knäproblem. 

– Först tog jag det med en klackspark och tänkte att sex månader är ingenting. Men sedan gick ju åren. När jag knappt kunde gå för ett och ett halvt år sedan började jag känna "vad ska jag ta mig till?". Men sedan bytte jag sjukgymnast och hon var svinbra så då började det gå framåt, säger 22-åringen och fortsätter: 

– Det var så mycket som hade gått käpprätt åt skogen så när jag bytte sjukgymnast fick jag upp glöden igen. 

”Ska komma tillbaka dit jag var”

Förra säsongen körde Fjällström tre världscuptävlingar och gjorde några bra resultat i Europacupen. Hon har inte längre några problem med knät och den här säsongen vill hon dock komma tillbaka på allvar. 

– Jag ska komma tillbaka till där jag var. Det är det jag kräver av mig själv. Sämre än så är jag för gammal att vara. Jag har tränat så pass hårt att det ska gå, säger Fjällström som har en 13:e plats som bäst i världscupen.

I storslalompremiären i Sölden tog hon sig inte vidare till andra åket, men i Levi är förhoppningen att ta sig in topp 30 och lägga skadeproblemen bakom sig.

– Det har varit sjukt jobbigt. Förut jobbade man hårt och fick belöning för det. Nu har man jobbat ännu hårdare och inte fått belöning på år ut och år in känns det som. Men nu hoppas jag att det ska komma.

Sveriges 22 alpina världscupvinnare genom tiderna 00:48
ARTIKELN HANDLAR OM