Hirscher kommer till start – mot alla odds

Foto: ANDREAS SANDSTR M / BILDBYR N
SPORTBLADET

LEVI. Det skulle vara omöjligt för Marcel Hirscher att komma till start. 

Men nu ställer storstjärnan upp i slalompremiären i Levi. 

– Jag tror inte att han har kört något sedan han skadade sig, säger Mattias Hargin. 

Marcel Hirscher fick en fotledsfraktur och tvingades gå med gips i augusti. Då var beskedet att den österrikiske stjärnan skulle missa inledningen av säsongen med all säkerhet. 

Men nu kommer Hirscher till start i slalompremiären i Levi. 

– Jag är lite förvånad. Men han har inte så mycket att förlora, det är bara att dra upp och testa. Han vill väl samla pinnar för totalen, säger Mattias Hargin och fortsätter: 

– Det är skitkul att han är med och framför allt intressant. Jag tror inte att han har kört något sedan han skadade sig. Men han är så pass bra att han nog kommer att kunna gå in och vara så pass bra som han brukar.

”Har varit lite tveksamt”

Hargin var sexa i Levi i fjol och hoppas på ett bra resultat. 

– Jag gillar backen och har gjort ganska många bra resultat här. Jag hoppas på ett ganska bra resultat, men vissa gånger har jag kommit hit och känt att jag är här för att vinna. Men nu har det varit lite mer tveksamt. I Kåbdalis gick det bra, men veckorna innan tycker jag att jag har åkt dåligt. Då börjar man fundera lite, därför känns det skönt att bara dra igång så att man får se var man ligger, säger han. 

Även André Myhrer ser fram emot att dra igång säsongen. 

– Det känns som att formen är god och jag tycker ändå att jag har ganska bra fart under skidorna. Vi får se på söndag vad det är värt, men jag känner mig redo att ta mig an uppgiften, säger han. 

ARTIKELN HANDLAR OM