Stillman huvudtränare i KHL

Foto: Stefan Jerrevång / TT
Fredrik Stillman. Arkivbild.

avLo Hägerfelth, TT

SPORTBLADET

Fredrik Stillman tar över rodret i KHL-laget Admiral Vladivostok.

Stillman tar klivet upp från assisterande rollen efter att Alexander Andrijevskij fått sparken.

Admiral Vladivostok har haft en tung säsongsinledning. Med 19 spelade matcher har KHL-laget endast vunnit fem matcher och parkerar i botten av den östra zonen. Nu väljer den krisande klubben att agera genom att sparka huvudtränaren Alexander Andrijevskij.

Istället kliver den förre HV-profilen Fredrik Stillman upp från sin assisterande roll och tar över som huvudtränare, skriver hockeynews.se. Med det blir Stillman den tredje svensken efter Bengt-Åke Gustafsson och Jan Karlsson som jobbat som huvudtränare i KHL.

Tillfällig anställning

Men huruvida det blir en lånvarig eller kortvarig period är oklart. Till en början är det endast en tillfällig anställning.

– Nu bestämde vi oss för att överlåta laget till honom (Stillman). Vi vet att han är mycket professionell, säger klubbens general manager Kamil Hadzijev till nyhetsbyrån Tass.

– Vi kommer att analysera läget eftersom vi samtidigt vet att det finns högkvalificerad coachpersonal på den ryska marknaden. Huvudtränaren har en nyckelposition och hittills har vi utnyttjat den möjlighet vi har. Efter den kommande borta- och hemmaserien av matcher närmar vi oss halvtid på säsongen. Då tror jag att vi kommer fatta ett beslut.

Fredrik Stillman, 51, vann som spelare ett OS-guld och två VM-guld med Tre Kronor och ett SM-guld med moderklubben HV71 innan han sedan som ledare, sportchef och assisterande tränare, förde Jönköpingsklubben till ytterligare tre SM-guld.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71

KHL