Bänkad och målsumpare

SPORTBLADET

Bänkad inför matchen.

Men när Jeff Tambellini väl kastades in i slutet blev han också stor målsumpare.

– Det blev konkurrens i laget, säger tränaren Robert Ohlsson efter 1–3 mot Karlskrona.

Foto: Bildbyrån
Tambellini kom in i slutet men sumpade sina chanser.

Senast Djurgården var på besök i Blekinge, för nästan exakt en månad sedan, slutade det med en rejäl islossning och 7–3-seger.

Den här gången blev det betydligt svårare att få hål på Karlskrona.

Trots 39 skott på mål.

Även om Djurgården var det spelförande laget, var det Karlskrona som skapade betydligt fler målchanser och kändes giftigare framåt.

Det gav utdelning i upptakten av den andra perioden.

Joachim Rohdin tog sin egen retur och lyfte in ledningspucken.

Sumpade heta kvitteringslägen

Knappt sex minuter senare höll sig Daniel Brodin framme och rakade in kvitteringen efter ett tveksamt agerande av hemmamålvakten Johannes Jönsson.

Men Djurgårdens glädje blev kortvarig.

Rohdin, igen, låg bakom Karlskronas 2–1-mål när han spelade in till Emil Larsson framför målet och trots att denne inte fick någon riktig träff på pucken gled den in mellan benen på Adam Reideborn.

Jeff Tambellini, bänkad inför matchen, fick en hel del speltid i den tredje perioden – men blev stor målsumpare.

Först bjöds han på ett friläge, men sköt både över och utanför. Sedan hade han ännu en jättechans till kvittering, men missade även den gången.

Förklarar uteblivna målen

Tambellinis chanser var också de bästa Djurgården hade i matchen och efteråt förklarade tränaren Robert Ohlsson att bänkningen berodde på en konkurrenssituation.

– Jonte (Jonathan Davidsson) kom hem från JVM-truppen och då blev det konkurrens, säger Ohlsson men menar att kanadensaren däremot inte är trettonde forward i rangordningen.

– Nej, det kan jag inte säga att han är. Han fick en del speltid i slutet och gjorde det bra. Skapade målchanser och satte upp kedjekamraterna till bra lägen.

Hur ska ni få i gång hans målskytte?

– Någonstans handlar det om att fortsätta träna. Jobba över tid. Statistiskt sett görs de flesta mål i slottet och det är där målskyttarna befinner sig.

– Det gäller att visa det och förklara med hjälp av klipp och såna saker.

”Hamnar i underlägen”

I stället för en Djurgårdskvittering avgjorde Karlskrona med drygt två minuter kvar att spela när Emil Lundberg, förra säsongen i just Djurgården, gjorde 3–1 på ett friläge.

Djurgården noterar därmed sin femte förlust på de sex senaste matcherna.

Fyra av dem har slutat med uddamålsförlust.

– Det är jämna matcher. Men vi hamnar i underläge i många av matcherna och måste på så sätt kriga för poäng. Vi måste se till att leda matcherna i stället och få motståndarna att blotta sig, avslutar Ohlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM