SHL–floppen lämnar: ”Hoppades han skulle stanna”

Publicerad 2016-12-15

Tim Kennedy värvades som en stjärna till Luleå i somras med sin erfarenhet från NHL och KHL. Men succén har uteblivit – nu lämnar 30-åringen och ersätts av Joakim Hillding från Växjö.
– Vi hade förhoppningar om att han skulle stanna, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

Följ ämnen

Luleå spetsade truppen rejält inför säsongen när man tog in Tim Kennedy med över 150 NHL– och 50 KHL–matcher i bagaget.
Men amerikanen blev aldrig den succé klubben hoppades på. Bara två mål blev det – båda i de senaste två matcherna – och nu lämnar forwarden SHL.

– Det har blivit en miljöomställning för Kennedy att komma hit. Det flöt väl inte på så jättebra till en början och sedan fick han en skada som höll honom borta. Men i de sista matcherna fick han ändå visa vilken spelare han är och vi kan bara tacka för insatserna, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till Sportbladet.

Familjeskäl

Den stora anledningen till flytten beskrivs dock som en familjesituation där Kennedy inte kommit helt till rätta sedan sin flytt i somras.
– Du får prata med honom om det, men det är framför allt ett familjebeslut. Han har fru och tre småbarn och var med om ett barnafödande hemma i amerika innan han kom till oss. Det har blivit en omställning, säger ”Osten”.

Det här var inget som ni hade planerat?

– Allt det här har väl växt fram den senaste tiden. Vi hade förhoppningar om att han skulle stanna men han valde ändå att åka hem.

Hillding ersätter

Nu ersätter SHL–tian direkt med en annan forward med lite bättre SHL–meriter. Joakim Hillding, med närmare 300 matcher och 100 poäng i SHL, plockas in från Växjö Lakers.
– För mig står Luleå Hockey för en fartfylld och frejdig hockey fylld av kamp och fysiskt spel. Det känns därför spännande att flytta upp till Norrbotten för att ta nästa steg i min utveckling, säger Hillding till klubbens hemsida.

Sportbladet har sökt Tim Kennedy utan resultat.