Jamaica blev sist – nu avslöjas internt bråk

Publicerad:
Foto: David J. Phillip / TT / NTB Scanpix
Jackson och McPherson.

Det blev ännu ett skadekaos för Jamaica som kom sist i damernas stafettfinal.

Nu avslöjas ett internt bråk utanför strålkastarljuset.

Shericka Jackson och Stephenie-Ann McPherson rök ihop – och den sistnämnde drog sig ur loppet.

– Det är väldigt konstigt att en skada kan uppstå på vägen mellan hotellet och arenan, säger tekniske tränaren Donald Quarrie.

Det blev ett trist avslut på Usain Bolts karriär när han skadade sig på sista sträckan i herrarnas stafettfinal.

Samma otur drabbade också Jamaica i damernas dito redan dagen därpå, i går kväll, när Anneisha McLaughlin-Whilby skadade sig redan på andra sträckan och den guldtippade nationen blev sist i damernas stafett på 4x400 meter.

Men nu avslöjar Jamaica Gleaner att laget också stördes av interna stridigheter redan innan loppet.

Skadan – en bluff?

På hotellet rök Stephenie-Ann McPherson och Shericka Jackson ihop i ett bråk om kläderna och den tekniske tränaren Donald Quarrie tvingades ingripa.

– Det startade med nåt om kläderna, jag minns inte exakt varför, men jag gick in där för att hålla det normalt. Det eskalerade lite, men huvudsaken var att jag höll dem ifrån varandra, säger Quarrie till tidningen.

När det jamaicanska laget sedan anlände till arenan kom beskedet plötsligt att McPherson dragit sig ur loppet och hävdade att hon var skadad.

Quarrie är kritisk till stjärnan och tolkar skadan som en bluff.

– Mitt stora problem just nu är det faktum att en ung tjej sa att hon inte skulle springa, helt plötsligt. Jag dök upp på banan och hennes tränare säger att hon har en skada.

– Läkaren hade kollat på henne och sa ”grad ett…någonting” – jag kommer inte ihåg – men jag tycker det är väldigt konstigt att en skada kan uppstå på vägen mellan hotellet och arenan, fortsätter Quarrie som nu kräver striktare riktlinjer i förbundet.

”Påverkade inte oss”

Chrisann Gordon, som sprang första sträckan i stafettfinalen, säger till Jamaica Gleaner att laget inte stördes av bråket.

– Jag tror inte att den sammandrabbningen påverkade oss så mycket. Vi är alla starka idrottare. Det var en liten sak som vi kom över för att fokusera på den stora saken.

– Jag hörde att Stephenie-Ann hade en skada, men jag vet inte vilken typ av smärta hon kände. Hon var den som skulle springa sista sträckan, säger Gordon om att McPherson drog sig ur.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM