Williams: ”Jag är förkrossad”

Foto: REX
SPORTBLADET

Tennisstjärnan Venus Williams, som jagar sin sjätte Wimbledon-titel, bryter tystnanden efter sin inblandning i en dödsolycka i Florida när två bilar krockade.

"Jag är förkrossad och förtvivlad över den här olyckan", skriver 37-åringen på sin Facebook-sida.

Amerikanskan Venus Williams är i England och förbereder sig för årets tredje grand slam-turnering, Wimbledon.

Tennisikonen tränade på gräset strax utanför London under lördagen. Men hon har nog tänkt på allt annat än sin sport den senaste tiden.
Natten mot fredagen svensk tid kom det fram uppgifter i en polisrapport att Williams i början av juni vållat en trafikolycka i hemstaden Palm Beach, Florida.

En 79-årig man skadade sig så allvarligt att han avled två veckor senare.

Tänker på anhöriga

Enligt uppgifter från vittnen ska Williams ha kört mot rött och krockat med en bil som kördes av 79-åringens fru. Olyckan utreds fortfarande och Williams är i nuläget inte åtalad, men familjen till den omkomne mannen har via sin advokat meddelat att de har för avsikt att stämma Williams.

"Jag är förkrossad och förtvivlad över den här olyckan", skriver den tidigare världsettan Williams i ett uttalande på sin Facebook-sida och fortsätter:

"Mina innerliga kondoleanser går den avlidnes familj och vänner. Jag fortsätter ha dem i mina tankar och böner."

Spelar Wimbledon

Venus Williams är i nuläget rankad 11 i världen och seedad 10 i Wimbledon. Hon har vunnit den prestigefulla singeltiteln fem gånger, senast 2008.

I fjol vann Venus dubbelturneringen tillsammans med lillasystern Serena, som nu gjort uppehåll från tennisen då hon är gravid.

Trots dödsolyckan i Florida planerar alltså Venus Williams att spela turneringen som inleds på måndag. Hon är lottad mot oseedade Elise Mertens, Belgien, i den första omgången.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis