Nobbar bud på 45 miljoner kronor på Sam Larsson

avMichael Wagner

Foto: TT

John Guidettis Celta Vigo vill ha Sam Larsson, 24.

Heerenveen har dock tackat nej till ett första bud på 45 miljoner kronor, uppger De Telegraaf.

Uteblir affären går samtidigt IFK Göteborg just nu miste om cirka 6-7 miljoner kronor från vidareförsäljningen.

Celta Vigo är en spansk ligaklubb med rejäl skandinavisk prägel.

Förutom John Guidetti finns danskarna Pione Sisto, Daniel Wass och Andrew Hjulsager i föreningen.

Nu vill Celta Vigo, som slutade på 13:e plats i Primera Division men som gick till semifinal i Europa League, förstärka med Sam Larsson – sannolikt på inrådan av John Guidetti.

Erbjöjd 45 miljoner

Holländska De Telegraaf skriver att Celta Vigo har lagt ett bud på Larsson, som gjorde sin bästa säsong i karriären med nio mål och 12 målgivande passningar, på 45 miljoner kronor.

Heerenveen har dock tackat nej och kräver 70-80 miljoner kronor för sin stjärnsvensk som har ett år kvar på kontraktet. Holländarna har dock ytterligare ett optionsår med Larsson som man kan utnyttja och därför kräva rejält betalt.

Sportbladet erfar från holländska källor att Larsson valt att avvakta intressen från andra klubbar i förhoppningen att Heerenveen och Celta Vigo ska komma överens om en transfer.

När Sportbladet pratade med Sam Larsson nyligen, när Fiorentina var intresserat av vänsteryttern, så sa han:

– Klubben (Heerenveen) har lovat att de ska vara samarbetsvilliga och öppna när andra klubbar dyker upp med konkret intresse för mig.

Guidetti försökte locka över

I en intervju med Fotbollskanalen inför den nyss avslutade säsongen sa John Guidetti om sin svenske A-landslagskollega och spel för Larsson i Celta Vigo:

– Jag har pratat lite med Sam Larsson, jag tycker att han borde ta steget och komma hit, det hade varit kul att se.

Nu återstår att se om Celta Vigo är redo att höja budet. Enligt Sportbladets källor kommer Heerenveen vara redo att göra affär om budet når upp till 55-60 miljoner kronor.

En sådan affär skulle samtidigt innebära fina intäkter för Sam Larssons tidigare föreningen IFK Göteborg som har en vidareförsäljningsandel på 15-20 procent på delen som överstiger de 13 miljoner kronor som Blåvitt sålde mittfältaren för till Heerenveen.

IFK Göteborg har även rätt till en del av den så kallade solidaritetsersättningen.

Sportbladet har sökt Sam Larsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM