Daniel Rickardsson funderar på att sluta

Foto: TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

HOLMENKOLLEN. I mål som 24:a, nästan sex minuter efter segraren.

Nu öppnar Daniel Rickardsson för att karriären är över.

– Jag kommer att ta ett beslut i vår. Kan jag inte göra positiva resultat är det inte värt att hålla på, säger 34-åringen till Sportbladet.

2014 vann Daniel Rickardsson den klassiska femmilen i Holmenkollen. Men tre år senare är han inte ens nära. Efter att ha satsat på långlopp under fjolåret skulle 34-åringen i vinter göra en nysatsning på världscupen och VM. Men säsongen har blivit ett långt misslyckande, där han under hela VM slet med vallaproblem.

– I dag är vi återigen efter en bit efter vallamässigt. Jag får slita i hela loppet och kommer efter direkt. Det blir tungt med klistervalla som är alldeles för aggressiv. Det hugger, och jag ramlade två gånger. Första gången i en uppförsbacke, sen låg jag och sprattlade under en reklamskylt innan jag kunde komma upp.

”Då är det ju lurigt”

Vad beror vallaproblemen på? Ni har ju haft fantastiska skidor under hela säsongen, men under VM och här i Holmenkollen så har det inte funkat alls?

– Ja, det har varit ett bra lyft i år med vallabiten. Men det har inte varit de här förena hittills, mycket kallföre tidigare. Ovanligt kallt faktiskt. Och då är det inte så extremt svårt att valla. Men under VM var det väldigt löst, mycket plusgrader. Och samma nu. Och då är det ju lurigt. Där har vi inte lyckats.

Hur ser du på nästa år?

– Jag vet faktiskt inte. När det går så här så känner man att det finns saker att fundera på, hur jag ska göra nästa år.

”Får göra en utvärdering”

Vill du fortsätta?

– Jag har inte bestämt mig. Jag får göra en utvärdering. Känner jag att jag kan göra ett bra jobb sommar och höst, så att jag får ut någonting, positiva resultat under säsongen, så… Annars är det inte värt att hålla på, jag börjar bli gammal jag också.

Så du kör försäsongen och sen får du se?

– Nej, jag kommer att ta beslut här i vår. Det här var det sista loppet för i år i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM