Sverige VM-sexa i stafett - Tyskland vann

Foto: BILDBYRÅN

avTT

SPORTBLADET

Laura Dahlmeier tog sitt fjärde guld i skidskytte-VM då hon säkrade tysk seger i damstafetten.
Sveriges damkvartett tog sin bästa placering under säsongen med sjätte plats.

VM-drottningen Laura Dahlmeier höll undan på sista sexkilometerssträckan i snöyran i Hochfilzen, Österrike, och var drygt sex sekunder före Ukraina, där Olena Pidhrusjna spurtbesegrade fransyskan Marie Dorin Habert.

Halvminut från medalj

Svenskorna åkte jämnt överlag och behövde bara ta till ett eller två extraskott var och låg ofta bara halvminuten från en medaljplats. Mona Brorsson växlade som tia efter första sträckan, Hanna Öberg som nia bara 39 sekunder från täten, Emma Nilsson avancerade till sjunde plats, en placering som Anna Magnusson förvandlade till sjätte plats, 1.20 efter Tyskland.
– Offensiv var ledordet idag. Jag visste att jag sköt om en bra placering och tänkte att två extraskott var okej, sade Magnusson till SVT.
– Topp sex var målet och allihop gör det bra. Det här var bra ta med sig för framtiden. Håll ut ett tag till så är de där individuellt också, sade damtränaren Mattias Nilsson.

Kan ta femte VM-guldet

Tyskland hade vunnit alla tre stafetter före fredagens VM-tävling. Laura Dahlmeier gick ut i ledning och kunde kosta på sig tre extraskott på vägen mot sitt fjärde guld i VM.
Hon har chans till ett femte guld i jaktstarten på söndag. Dit är ingen av svenskorna kvalificerad.

ARTIKELN HANDLAR OM