Lyssna på Discgolfpodden
Uppdaterad:
SPORTBLADET
I Sportbladets Discgolfpodd från Aftonbladet Plus dyker Sportbladets poddgeneral Patrik Syk tillsammans med Discgolfförbundets Mattias Nilsson ner i utvecklingen av en av Sveriges snabbast växande sporter.
Del 1 - Discgolfboomen med Tomas Ekström
Intresset för sporten discgolf exploderade under pandemiåret 2020 och går nu in i sin kanske mest omvälvande säsong någonsin. Hur har sporten klarat av att ta emot alla nya kastare på banorna? Och när ska disctillverkarna egentligen komma ikapp den enorma efterfågan? I första avsnittet intervjuas Tomas Ekström, tidigare elitkastare och idag grundare och discutvecklare på Latitude 64 för att få hans syn på saken.
Del 2 - Proffskastarna med Simon Lizotte
Intresset för att kasta discar har under 2020 nått rekordnivåer men det samma kan faktiskt sägas om intresset för att följa de bästa i världen. När världsettan Paul McBeth nyligen skrev ett sponsoravtal med Discraft värt nästan 90 miljoner kronor gav det en fingervisning till hur mycket proffsnivån vuxit den senaste tiden. För att prata proffstour, pengar och betydelsen av att vara ett varumärke ringde vi upp tyske superstjärnan Simon Lizotte för att prata om hans resa från Bremen till discgolfens absoluta topp.
Del 3 - Discgolfbanor med Tommy Bessner och Andreas Carlsson
Det finns över 500 discgolfbanor i Sverige. Några är små och snåriga medan andra tillhör absolut världklass. Hur gör man egentligen för att anlägga en bana som passar såväl nybörjare som proffs? Är det ens ett önskvärt mål? Vilken terräng passar bäst för discgolf och hur kommer det sig att Åland bestämde sig för att anlägga 16 helt nya banor under 2020? Vi ställer de frågorna till Tommy Bessner som är en av världens främsta bandesigners. Han ger också en uppdatering kring läget vid den varldsebrömda men hotade banan vid Järva. Dessutom ringer vi upp Andreas Carlsson som bestämt sig för att spela samtliga banor i Sverige, och kommit ganska långt på vägen.
Del 4 - Plastdjungeln med Anders Källström
Det finns någonstans runt 4000 olika discar att välja bland så hur ska man egentligen tänka? Och är alla discar verkligen till för att kasta eller är de rena samlarobjekt? Vi ringde upp Anders Källström som inte bara är en meriterad kastare utan även både säljer och tillverkar discar.