Gulldén: ”Känns väldigt ovisst allting”

Sverige mot Montenegro eller Slovenien i nästa match

Publicerad:

SPORTBLADET

Sverige ställs mot det svagaste laget från grupp A direkt i mellanrundan.

Seger där och semifinalhoppet lever.

– Det kommer att vara oerhört viktigt, säger Isabelle Gulldén.

Sverige blev tvåa i grupp B och går in med en poäng i mellanrundan. Man tar med sig Ryssland (fyra poäng) och Spanien (en poäng) från gruppen.

På tisdagskvällen blir det klart vilka Sverige möter i den första matchen i mellanrundan på torsdag. Det vi vet är att man ställs mot trean i grupp A som antingen blir Montenegro eller Slovenien, som möts i kväll. Övriga lag från grupp A blir Frankrike och Danmark som möts i gruppfinalen i kväll.

– Vi ska möta väldigt bra lag i nästa omgång med Frankrike, som jag ser som den stora favoriten till att utmana Norge (om guldet). Och sen Danmark som sett riktigt fina ut också, säger Tomas Axnér.

”Två olika strategier”

Förlorar Sverige den första matchen i mellanrundan är man i praktiken borta från kampen om semifinalplatserna trots att det då återstår två matcher (11 och 15 december).

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Därför kan det vara gynnsamt att möta det svagaste laget från grupp A, vinna den och se till att semifinalhoppet lever lite till.

– Det kan väl vara bra att man får den matchen så man har möjlighet att sig vidare i turneringen om man får en fin upplevelse där. Montenegro och Slovenien är två vitt skilda lag. Det är två olika strategier beroende på vilka det blir, säger Tomas Axnér.

– Det kommer att vara oerhört viktigt, säger Isabelle Gulldén om första matchen i mellanrundan.

Frankrike regerande mästare

Känns det bra att möta det svagaste laget (på papperet)?

– Bra och bra. Man ska ju möta alla. Det är viktigt att få med sig poängen och förhoppningsvis vinna en match. Det är viktigt för framtiden så man inte står där den 15:e och inte har något att spela för, säger Gulldén

Frankrike är regerande europamästare men gjorde fiasko i VM i fjol. Här på EM inledde man med en svag uddamålsseger mot Montenegro för att sedan köra över Slovenien med tio mål.

– Ett Frankrike som träffar dagen är oerhört svårt. Men det känns som nästan alla lag verkligen varit lite upp och ner. Det känns väldigt ovisst allting, säger Gulldén.

Publicerad:

LÄS VIDARE