Fredrikssons upptäckt i hemmet mitt i natten

SVT-profilen rusade ut i kalsonger – stötte på tjuv

Mathias Fredriksson går ut och konfronterar tjuven.
Mathias Fredriksson går ut och konfronterar tjuven.

SVT-profilen Mathias Fredriksson såg att någon rörde sig på tomten – och rusade ut i bara kalsonger mitt i natten.

Först i efterhand såg han på övervakningskameror att mannen snott hans Salomonskor.

– Han lär väl snart märka att de inte luktar hallon direkt, säger den tidigare längdstjärnan.

Vid tvåtiden natten till onsdagen väcktes Mathias Fredriksson av att någon befann sig på tomten. Först trodde han att det var en katt eller något men när han tittade ut genom fönstret förstod han att det handlade om en okänd man.

Fredriksson tvekade inte utan rusade ut i bara kalsonger för att prata med mannen och inledde med ett ”ursäkta, vad gör vi här då?”.

Snodde träningsskor

Mathias Fredriksson.
Mathias Fredriksson.

– Jag hade ingen aning om vem det var, mer än att han inte skulle vara inne på vår gård då det är staket runt. Så att han var fel förstod jag men jag visste inte mer än så. Sen såg jag senare på övervakningskameror att han tog mina Salomonskor, han snodde mina träningsskor. Inte mer än så.

Varför tror du att han tog just skorna?

– Det var väl det enda som fanns att ta egentligen. Det var väl det eller att ta två bilar och det är svårare. Det är lättare att ta ett par skor som står utanför ytterdörren.

Och du hade inga problem att kliva ut i snö nästan helt utan kläder sådär mitt i natten?

– Nej, det hade jag inte, haha. Någon som inte skulle vara där var inne på vår gård och jag försökte ta reda på varför. Jag hade inga kläder i köket när jag tittade ut. Men jag hade tofflor på mig så jag var inte barfota i alla fall.

Pratat med polisen

Under onsdagskvällen bjöd den tidigare längdskidåkaren sina Instagramföljare på de rörliga övervakningsbilderna, och kommenterade det hela med en humoristisk ton.

– Ja det var lite annorlunda. Det är inte varje gång någon kommer och snor ett par träningsskor som luktar sådär.

Fredriksson har pratat med polisen, mest för att tipsa om det har skett andra, möjligen grövre, inbrott i området.

– Det är ingen idé att polisanmäla för ett par skor. Det känns som polisen har annat att göra. Men jag har pratat med polisen ifall det har varit på andra ställen. Det vet jag inte.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN