Innebandy

”Mår fortfarande psykiskt dåligt”

Av: 

Emil Eiman Roslund

Alexander Rudd (mitten) matchhjälte mot Kalmarsund.
Alexander Rudd (mitten) matchhjälte mot Kalmarsund.

SPORTBLADET

Han friades från misstankar om drograttfylla.

Nu är Alexander Rudd tillbaka.

Och blev matchvinnare mot serieledaren.

– Det har varit tufft, säger han till Sportbladet.

Landslagsstjärnan Alexander Rudd gjorde i dag sin första match i SSL sedan han misstänktes för drograttfylleri i oktober. Han friades i november, och berättade för Sportbladet om det som han såg som en hemsk månad, och återvände till vardagen i innebandyklubben Storvreta.

– Jag har tränat i två och en halv vecka, typ. Jag har fått lite träningar i mig, men man behöver spela matcher, säger Alexander Rudd.

Comebacken blev verkligen lyckad. I seriefinalen hemma mot Kalmarsund passade han fram till Niklas Winroth som satte 2–1 drygt halvvägs in i andra perioden. Serieledaren kvitterade, och likaläge med 40 sekunder kvar av tredje perioden. Då fick Storvreta powerplay.

Och 23 sekunder före slutsignalen tog en centralt placerad Rudd emot Albin Sjögrens passning – och med ett slagskott i bortre satte Rudd matchavgörande 3–2.

”Mår dåligt”

– Det var kul att vara tillbaka. Det har varit jobbigt, det har varit tufft. Spelmässigt var prestationen inte jättebra av mig, om man ska vara ärlig. Jag kände mig ganska feltajmad, säger Alexander Rudd.

Vad betyder det här för dig?

– Det är klart att det är skönt. Man behöver några fler matcher för att komma till normal nivå. Om klubben hade klarat sig bättre utan mig hade jag såklart börjat fundera.

Vad har du fått för reaktioner?

– Lagkamraterna tycker att det är kul att jag är tillbaka. Jag älskar att vinna innebandymatcher. Och sedan hade jag rätt så mycket meddelanden från familj och vänner.

Hur mår du nu?

– Det har varit tufft och jag mår fortfarande ganska dåligt psykiskt. Men det blir bättre och bättre.

Rudds Storvreta ligger tvåa i SSL, tre poäng efter Kalmarsund som har en match mer spelad.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag har tittat in i en vägg i tre veckor”

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy

SSL, Svenska superligan