Färjestad BK

Peter Nordström tar över Karlstad IBF

Av: 

Jonathan Nilsson

Peter Nordström.
Peter Nordström.

SPORTBLADET

Hallå där...

... Färjestadsikonen Peter ”Norda” Nordström, 46, som i dag presenterades som ny tränare för det allsvenska innebandylaget Karlstad IBF.

Du har varit hockeytränare efter spelarkarriären, varför byter du sport nu?

– Ja, hur kommer det sig? Det är en jäkligt rolig utmaning och en väldigt rolig idé. Jag får jobba med personer som jag känner väldigt väl som är bra på ledarskap och olika saker. Hockeytränare kan man väl vara i framtiden också. Eller så blir det bara innebandy, det vet man inte. Jag lever här och nu.

Du får sällskap av två andra före detta hockeytränare (Andreas ”Sälen” Svensson och Andreas ”Karlan” Karlsson). Kommer det synas på planen?

– Nej, det kommer inte synas. Vi kommer jobba med små detaljer, video och ha ett lite annat tankesätt. Hockeyn och innebandyn är väldigt lika och de har tagit efter varandra. Vi kommer in med ödmjukhet och ska inte ändra på sporten. Däremot ska vi försöka ändra på kravbilden, att man ska göra så bra ifrån sig som möjligt varje dag och att vi inte accepterar vissa saker. De dagliga vanorna, det är hockeyn väldigt bra på och det ska vi försöka få in i innebandyn också.

Peter Nordström och Jörgen Jönsson 2009.

Siktar ni på att gå upp i SSL direkt?

– Karlstad innebandy är ett lag som alltid ska tävla om kvalplatserna uppåt.

Har du själv spelat mycket innebandy i dina dagar?

– Jag tror att de flesta som är födda i början av 70-talet har spelat mycket innebandy. Det blev väldigt mycket innebandy när jag var mellan 18 och 25 år gammal inom ishockeyn. Jag har även spelat mycket med moderklubben och gjort några seriematcher.

Det har inte varit aktuellt med en roll i Färjestad? Din gamle kedjekamrat Pelle Prestberg klev ju exempelvis in som tränare nyligen.

– Jag träffar folk och pratar med folk. Men det har inte varit någon förfrågan därifrån. Jag har haft förfrågan från andra föreningar, men just nu har det inte funkat med familjesituationen att åka iväg.

Slutligen, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– En matbit är väl ganska gött. Och att innebandysäsongen börjar. Man är väldigt sugen på det. Jag har kollat väldigt mycket innebandy, har väl lagt ner hundra timmar på att kolla och prata innebandy de senaste två veckorna. Sen är det så att vi har en innebandykille (Anders Nordin) med oss också, han är jätteviktig och jag är en av fyra ledare.

Ja, jag läste att du kallas för ”Nörda” nu också.

– Så är det väl. Det duger inte att vara okej. Jag vill hela tiden hitta saker och ting som man kan göra bättre. Jag har sökt på allt som finns på Youtube med Karlstad innebandy, och även andra lag och finaler. Alla klipp som finns. Vad är skillnaden mellan de bästa och Karlstad? Man måste hela tiden titta på de som är bättre för att bli bättre själv.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Lasse Granqvists hemlighet: ”Jag är snart 54 år men jag har liksom ingen…”

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK

Karlstad IBF

Innebandy