UFC-stjärnan avslöjar: ”Jag var full när jag fajtades”

Drack en flaska vin timmarna innan titelmatchen

Paulo Costa, 29, blev knockad direkt i titelfajten mot Israel Adesanya, 31.

Nu avslöjar brasilianaren en delorsak bakom nederlaget i UFC.

– Jag var lite full när jag fajtades, säger han på sin Youtubekanal.

Det var i september förra året som brasilianaren Paulo Costa gick upp i oktogonen mot Israel Adesanya från Nigeria i huvudnumret i mellanviktsklassen på UFC 253 i Abu Dhabi.

Men bara efter knappt fyra minuter, i den andra ronden, tog matchen slut när Adesanya avslutade Costa med rejäla slag i ansiktet och vann på teknisk knockout.

”Jag var full”

Nu kommer 29-åringen med en minst sagt oväntad förklaring till det grymma nederlaget mot nigerianen.

I en Youtubevideo berättar Costa att han hade stora sömnsvårigheter kvällen innan fajten och att han tog till alkohol för att somna.

– Jag var lite full när jag fajtades. Kanske var jag bakfull... Jag kunde inte somna på grund av kramp i benet. Jag kommer ihåg att matchen var klockan nio på morgonen och att jag var tvungen att kliva upp redan vid fem för att förbereda mig, stretcha och sätta bandage på händerna, medger han.

Drack en flaska vin

29-åringen från Belo Horizonte somnade inte förrän runt 02.30-rycket.

– Jag drack vin. Jättemycket vin. Jag behövde en hel flaska för att somna. Jag tog först ett glas, men det hjälpte inte. Sedan tog jag ett till och det gick inte heller. Halva flaskan, det fungerade inte. Till slut drack jag upp hela. Jag har bara mig själv att skylla, men jag var tvungen för att få sova. Jag hade inte sovit på 24 timmar.

Han kände direkt att krökandet påverkade prestationen.

– Jag slogs för titeln och var trött, gäspig och obrydd... Jag var för lugn.

I april är Paulo Costa tillbaka i oktogonen när han ställs mot Robert Whittaker.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN