ÖVERFALLET

SPORTBLADET

Eriksson knockad blodig i ful smäll: ”Det känns så jäkla onödigt”

Foto: knockad Hammarbyspelaren Gustav Bhörkman satte upp klubban i ansiktet på Motalas Jonas Eriksson som tvingades sy fyra stygn.

Här knockas Motalas Jonas Eriksson blodig.

Den fula smällen från Hammarbys Gustav Björkman kostade fyra stygn i ansiktet.

– Jag är besviken, det känns så jäkla onödigt att han gör så, säger Eriksson.

Foto: Sportbladet för exakt två år sedan. Med sin tuffa spelstil har Gustav Björkman retat gallfebern på spelare och tränare förut. ”Lätt att vara tuff när man har galler,” sa dåvarande Hammarbytränaren Stefan Karlsson.

Situationen inträffade i den andra halvleken när Motalas anfallare Jonas Eriksson jobbat hem mot eget mål. Hammarbys Gustav Björkman hade tappat bollen när han försökte bryta in i straffområdet.

– Jag tittar upp och ser att vi nog kommer att krocka, då sätter han upp klubban i ansiktet på mig, säger Eriksson, som fick ledas av planen, kraftigt blödande från ansiktet.

Efter den fula smällen var han besviken på Björkman:

– Det känns jäkligt onödigt att han, som väger 90 kilo och har galler, ska göra så där. Det finns liksom ingen anledning.

Sa Björkman något till dig efter smällen?

– Han sa ingenting där på isen, sedan hade han sprungit på någon i vårt lag och sagt något, men jag vet inte...

Har han hört av sig i kväll?

– Nej, men det kanske hade varit en bra grej...

”Klubban rätt i ansiktet”

Motalas tränare Ola Grönberg var mycket upprörd efter den fula smällen:

– Han har ju klubban rätt i ansiktet. Jag hoppas att han får en lång avstängning som känns. Så där gör man inte, säger han.

Ironiskt nog hjälpte matchstraffet Motala till seger och laget är fortfarande obesegrat i år. Motala gick från 4–5 till 8–5 under matchen sista fem minuter.

Jonas Eriksson följde slutet av matchen från omklädningsrummet, innan han fördes till sjukhuset. Klubban slog upp ett jack under ögat och ett på näsroten.

Tre stygn blev det och när Sportbladet pratar med Eriksson sent igår kväll, säger han att han har rejält ont i huvudet och att hans ansikte är helt svullet.

– Nu blir det vila i ett par dagar till dess att svullnaden gått ner. På fredag är det match igen och då är jag förhoppningsvis med, säger Eriksson.

Fotnot: Sportbladet har förgäves sökt Gustav Björkman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy