Säsongskortet – en blek historia

SPORTBLADET

Det spelar ingen roll hur man än försöker, vrider och vänder och förändrar.

Nån blir missnöjd i alla fall.

Mitt konspirationsjag trodde att det var norra Sverige som fick stryk – men det visar sig att det är mästarlagen som göms och glöms.

Jag har i en vecka nu förbannad det faktum att bottenlagen i elitserien visas oftare på Canal+ och på säsongskortets kanaler än topplagen. Detta då Canal+ tycks ta en geografisk ståndpunkt när de väljer ut sina matcher. Eller för att de saknar flexibilitet och sätter ett matchschema som de inte kan ändra, trots att festen flyttat till annan ort.

Lagen i norr visas minst. Det är tesen. Och jag vet inte vad Canal+ och säsongskortet har gjort, om de har ändrat schemat eller om jag bara misstagit mig, men lagen i norr visas inte alls minst (jo, fyra matcher färre egentligen, men det är en för liten marginal för att ens bry sig om).

De lag som mobbas nu är de två senaste mästarna.

Färjestad och Frölunda visas tre gånger var från i går till 30 november. Bara Luleå och Skellefteå (de två nordligaste lagen i elitserien, tänka sig) visas färre gånger.

Problemet, antar jag, sitter i att form är en färskvara. När tv-folket sätter sitt schema så tittar de på tabellen och de senaste meriterna. De ser vilka som är starka då och väljer matcher därefter. Sen visar det sig att Frölunda är usla och Timrå hur bra som helst och då står man där. På fel ort. Utan fest.

Synd bara att det är vi tittare som drabbas, eller åtminstone halva landets tittare.

Påfundet säsongskortet är en briljant idé med en så här långt blek historia. Ska det någonsin göra skäl för namnet, och priset rättvisa, så måste alla matcher visas.

Alla matcher.

Fotbollsmatcher på Råsunda såväl som hockeymatcher i Coop Arena i Luleå. Där är vi inte än.

Men vi kan drömma.

Canal+ och säsongskortet visar förresten 22 elitseriematcher från nu till 30 november. Det spelas 97 stycken.

Mattias Wikdahl