Läsarna: Toppen Hansson!

SPORTBLADET

Men få saknar Zlatan en dag då hela landslaget går för fullt

Det svenska försvaret i form av Petter Hansson får högsta betyg av läsarna.

Lasse Lagerbäck får beröm för sin iskalla fingertoppskänsla.

Men Zlatan var det få som saknade i matchen, även om han behövs i landslaget på sikt.

Petter Hansson hade vid 23-tiden på lördagen fått toppbetyget 4,5 av läsarna på sportbladet.se. Hansson var i topp men inte ensam. Han var tätt jagad av Johan Elmander med 4,4 och Rami Shaaban med 4,3.

”Fantasktisk bra av den svenska truppen, att genomföra denna mach på ett så lysande sätt, framförallt P Hansson, R Shaaban, trots all kritik”, skriver Peter i en läsarkommentar.

”Vi spelade en otroligt bra match idag tack vare Allbäck och Elmander och för att inte tala om matchens hjälte; Rami Shaaban!” skriver Jeniiie.

Fingertoppskänsla från Lagerbäck

”Lasse Lagerbäck ska stanna! Ikväll visade han fingertoppskänsla i laguttagningen. Helt rätt att välja Anders före Kim och det visade sig. Lasse är Kung. Han ahr ju tydligen lyckats spela ihop ett lag av grabbarna trots att alla skällde ut honom och sa att han förstört landslaget då han skickade hem Zlatan, Chippen och Mellberg”, skriver Fredrik18.

”Hoppas folket inser att fotboll är ett spel om små marginaler nu, och att man måste lita på sin magkänsla när det gäller laguttagning och taktik.

För många gånger funkar det precis så här bra. Heja Lagerbäck, du är kung”, skriver Marjasin.

Vem är Zlatan?

När landslaget gör en av sina bästa matcher fattades en av stjärnorna. Men läsarna saknad inte Zlatan Ibrahimovic. Av de närmare 30 000 rösterna vid 23-tiden på lördagen var det mer än 48 procent som svarade ”Vem är Zlatan?” på sportbladets fråga. 35 procent svarde att de inte saknade honom, ”bara” knappt 17 procent saknade honom.

Men i kommentarerna finns ändå en viss saknad, och en del som ställer sig upp och försvarar Zlatan, för att han behövs för framtida segrar.

”Sedan 3 år tillbaka i tiden har vårat landslag varit lika med Zlatan om det skall gå bra eller dåligt. Det är inte hans form som skall avgöra om vi skall vinna eller ej”, skriver jerraberra.

”Det gick ju fint idag och det här laget kan nog göra bra ifån sig i kvalet.

Men när EM börjar så behövs det spelare som gör oväntade klackar så man tar sig till slutspelet. Det behövs verkligen humörspelare då,”skriver MFFföralltid och fortsätter:

”Sverige behöver Zlatan mer än Zlatan behöver Sverige. Så är det, gilla läget bara.”

aftonbladet.se