Du skulle gett oss en analys, ”Lillis”

Publicerad:
Uppdaterad:

TV-krönika Jonathan Jeppsson

Nä, jag fattar inte riktigt.

Nu när Björklövens chans att gå upp mest är teoretisk, finns det bara en anledning till att bänka sig framför kvalserien i TV4 Plus: Fedor Fedorov.

När Fedorov får pucken hör man samma förväntansfulla ton i rösten hos kommentatorn som de brukade få när Zlatan fick bollen för några år sedan – nu, nu kan vad som helst hända.

Och det är nästan vad som sker också – Fedorov har ju ett driv som gör att motspelarna stundtals liknar tv-pucklirare.

Alla har väl sina egna skäl till att titta på hockey. Det finns säkert de som tycker att det inte finns något vackrare än en gammal hederlig blockering och som kan skriva finstämda kväden om en icingpuck.

Själv så gillar jag artister och Fedorov är en sådan.

Därför blev jag lätt överraskad när Wikegård för någon vecka sedan frynte på näsan åt Fedorov som en ”individualist”.

I går gick Wikegård också hårt åt Malmö. ”Allt var skit”, sa Wikegård som inte hoppades att laget skulle gå upp om de spelade så här.

Hårda ord, men jag kan hålla med om att Malmö såg allt mindre taggat ut ju längre matchen led.

Men när Fedorov sedan inte finns med bland de tre spelare som Wikegård ger godkänt utan hamnar i kategorin som var ”skit”, måste jag få protestera.

Oavsett hur lite Fedorov gnuggade eller smällde på, oavsett hur lojt en legoknäckt som han kan agera – gör man sådana genomåkningar som Fedorov gjorde i går är man inte skit.

Rinkarna må vara större men kvalserien är ju alldeles för liten för Fedorov.

Jag har inte synat Stephan ”Lillis” ­Lundhs nya karriär som expert med lupp, men det lilla jag har sett gör mig tveksam.

När utmärkte Johan Edlund under en avblåsning i slutminuten säger att: ”Alla Malmöspelare sitter ner i båset medan alla i Södertälje står upp??, med tydlig passning till ”Lillis” . (Jämför straffläggningen mot Holland i EM 2004: Holländarna stod upp och höll om varandra, medan svenskarna satt ner i gräset.)

”Lillis” säger bara: Ja, då får vi se vilket som funkar bäst.

Nja. Det bästa hade väl varit att få höra en analys på hur man som tränare resonerar i såna lägen – om det är något man tänker på över huvud taget och i så fall hur.

Bäst

Jonathan Jeppsson

Publicerad: