Sportbladet

Lasse Kinch vet alltid bäst

SPORTBLADET

Lasse Kinch gjorde valet lätt. Elitserien i Canal+ Sport fick stå tillbaka för Spengler Cup i Viasat Sport 1.

Den här typen av turneringar, med lag och spelare de flesta av oss vet föga om, är som gjorda för Lasse Kinch.

Kommenterandet görs till ett resonemang, han pratar med oss i tv-soffan, ställer frågor, hjälper oss med svaren och fyller ut resten av tiden med massor av fakta om lagen, om spelarna, om tränarna, om turneringen. Han skapar också ett förhållande till matchen, en yrkesförmåga bara den påläste rutinerade kommentorn kan ge.

Det här engagemanget visar också Staffan Lindeborg och Niklas Wikegård från junior-VM som SVT24 sänder. Som tittare känner jag mig respekterad, en känsla som alltför många juniorkommentatorer struntar i.

På lördag kommenteras två av Premier League-matcherna i Canal+ Sport 1 av Stefan Klemetz och Markus Sjöman. Det blir till att titta utan ljud, en tanke jag aldrig trodde skulle infinna sig om Canal+ Sport. Värre kan det dock bli, för i betalkanalens kulisser stormar det. Blåser vinden riktigt fel kan det hyllade kvalitétskoncept komma att överges. Nye VD:n­

Manfred Aronsson, skapare av den intelligensbefriade skit som fyller Kanal 5-­tablåerna, har slängt ut sportchefen och ersatt honom med Mats Örbrink. Känd från TV3-barndomen som mannen bakom ”Tutti Frutti”. Ni som inte minns ska vara glada för det.

Backhoppning nyårsdagen, någon som minns att den en gång sändes i SVT?

Canal+ Sport skulle visa massor med golf. Men plötsligt är de köpta rättigheterna åter i Viasat. Som på nyåret startar en golfkanal...

I Danmark startar 1 mars Viasat i samarbete med danska TV2 två nya sportkanaler. Detta utan att de ordinarie Viasat-kanalerna påverkas. Finns det så mycket sport?

Bäst

Sämst

Frank Östergren

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet