Sverige stod över när Frankrike vann i Oberhof

SPORTBLADET

Stockholm

Frankrikes damer vann en dramatisk skidskyttestafett mot Tyskland i Oberhof på onsdagsaftonen. Sandrine Bailly och Kati Wilhelm kom jämsides in till den sista och avgörande stående skjutningen. Båda darrade i avgörandet, de missade sina extraskott och åkte på två straffrundor vardera. Fransyskan Bailly var dock den klart starkaste i åkningen och vann 6,8 sekunder före Tysklands Wilhelm.

Kina, med Liu Xianying på sista sträckan, avslutade starkt och tog tredje plats, 42 sekunder före Norge.

Sverige, som överraskande tog en fjärde- och femteplats i Hochfilzen i december, ställde inte upp på grund av sjukdom.

- Helena Jonsson har varit krasslig och är fortfarande hemma, hon kommer dock att ansluta i Ruhpolding efter helgen, berättar svenske förbundskaptenen Staffan Eklund.

Anna Carin Olofsson ramlade på en träning och skadade ett revben men det är ingen fara inför hennes individuella sprintstart på fredag, meddelar Eklund.

Även herrarna har dragits med sjukdomar under julhelgen.

- Björn Ferry har tvingats käka penicillin men är på bättringsvägen. David Ekholm har fortfarande lite hosta och därför blir det heller ingen stafett för herrarna i Oberhof.

Det svenska skidskyttelandslaget hade planerat att stå över tävlingarna i Pokljuka 17-21 januari för att ladda upp inför VM i Antholz, Italien, 2-11 februari. Men på grund av sjukdomarna väljer man att åka till Slovenien.

Stig Lindmark/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte