Jag är stolt över välgörenheten

Publicerad:
Uppdaterad:

Trots att poker i dag är ett av världens populäraste spel, som engagerar och roar människor i alla åldrar på alla kontinenter så möter man som pokerspelare ibland fortfarande fördomar.

Det finns en gammal föreställning om poker som något farligt som spelas i rökiga källarlokaler av suspekta människor eller på nätet av anonyma gamblers.

Självklart finns det bland alla världens miljontals pokerspelare lycksökare och ett och annat rötägg, det skulle nästan vara konstigt annars. Försök hitta en grupp på kanske 100-tals miljoner människor där alla är perfekta, jag bettar mycket på att du inte lyckas.

Tyvärr får de pokerspelare som inte sköter sig en enorm uppmärksamhet från media. Fullt förståeligt för det ger ju bra artiklar, men synd för alla oss andra som älskar poker.

Jag önskar att media ville ge lika mycket uppmärksamhet åt alla de goda initiativ som pokern bidrar till.

Jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag inte vet hur mycket som skrivits om alla de hjälp- och bidragsprojekt som pokerbolag och enskilda pokerspelare engagerar sig i, men jag vet att många spelare skulle önska en större uppmärksamhet åt de fantastiska hjälpinitiativ som finns. Otaliga miljoner har samlats in till viktiga stödprojekt på både lokal och internationell nivå. Det är i min värld bra exempel på hur pokern kan bidra.

Stor insats på söndag

Bolaget som jag representerar är inte unika i sin vilja att hjälpa till, välgörenhetspoker ordnas av många av de största bolagen. Men jag är stolt över ”mitt” bolag när vi samlar in pengar till de som behöver, oavsett om det är offren för orkanen Katrina eller Tsunamikatastrofen, till Aids-forskning eller som nu till de behövande i Darfur.

Tillsammans med några av de största skådespelarna i Oceans 13 gör nu vi, och massor av onlinespelare, en enorm insats för behövande i Darfur.

Så förhoppningsvis kommer tusentals spelare att samlas på nätet nu på söndag för att ha kul och göra en insats för att hjälpa människor i nöd.

Det tycker jag är vad pokern står för idag, vanliga människor som är beredda att hjälpa till när det behövs. Det är i såna lägen som poker är extra kul!

Pokervärldsmästarna spelar poker för Pokerstars.

Greg Raymer

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN